Комерцбакнк планирует открыть в Украине свой филиал

19.05.2005, 10:59

Президент Украины Виктор Ющенко провел встречу с председателем Федерального союза немецких банков, председателем правления Комерцбанка Клаусом-Петером Мюллером. (укр.)

На зустрічі було, зокрема, обговорено перспективи співпраці між німецькими та українськими представниками бізнесу.

Як заявив у ході зустрічі Віктор Ющенко, Україна за останні три місяці сформувала "чітку, прозору і зрозумілу зовнішню політику". "Одна із цілей моєї команди - залучити інвесторів в Україну", - наголосив він.

У свою чергу Клаус Мюллер зазначив, що Комерцбанк завжди був "відданим другом України", а також заявив про бажання збільшити свою присутність на українському ринку. За його словами, Комерцбакнк планує відкрити в України власну філію.

На сьогодні він обслуговує понад 20% зовнішньо-економічних угод між Україною та Німеччиною. "Комерцбанк планує прийти в Україну із західним капіталом, із західними технологіями", - зазначив Клаус Мюллер. У ході зустрічі також були порушено питання євро інтеграції. Президент України назвав дуже важливою позиція Німеччини і Франції щодо України у цьому питанні. "Євроінтеграція це те, що відповідає нашим національним інтересам. На сьогодні 60% населення України поділяють позицію щодо вступу до Європейського Союзу", - сказав В. Ющенко.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також