Украина выражает заинтересованность в покупке нефтепродуктов в Беларуси

23.05.2005, 17:05

НАК "Нафтогаз Украины провел переговоры с концерном "Белнефтехим" относительно развития сотрудничества в отрасли топливно-энергетических комплексов Украины и Республики Беларусь. (укр.)

20 травня 2005 року делегація НАК "Нафтогаз України" на чолі з головою правління Олексієм Івченком здійснила поїздку до Республіки Білорусь, в ході якої була проведена нарада з керівництвом білоруського концерну "Белнефтехим". На зустрічі українська сторона висловила зацікавлення в укладанні довготермінового контракту на купівлю нафтопродуктів виробництва білоруських НПЗ, та постачанні в Республіку Білорусь нафти для переробки на білоруських НПЗ. В свою чергу, білоруська сторона поінформувала про технічні можливості переробки нафти на потужностях білоруських НПЗ.

За результатами обговорення сторони дійшли згоди щодо сприяння розвитку співробітництва в галузі паливно-енергетичних комплексів обох країн на основі взаємної вигоди. НАК "Нафтогаз України" та концерн "Белнефтехим" будуть проводити взаємні консультації з метою подальшого поглиблення науково-технічної співпраці та впровадження нових технологій в паливно-енергетичній галузі. Українська сторона направить білоруським партнерам пропозиції щодо укладання довгострокового контракту на купівлю нафтопродуктів, вироблених на білоруських НПЗ, та постачання нафти на переробку.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також