В БЕЛОРУССИИ СУД ОТКАЗАЛСЯ ОСВОБОДИТЬ ГРАЖДАН УКРАИНЫ ИЗ-ПОД АРЕСТА

04.05.2005, 11:17

3 мая Минский городской суд отказал в удовлетворении поданных жалоб об освобождении из-под ареста пяти граждан Украины, задержанных белорусскими правоохранительными органами во время проведения митинга возле Администрации Президента Республики Беларусь. (укр.)

Посольство України в Республіці Білорусь у контакті з адвокатами Мінської міської колегії та Міжнародної асоціації прав людини нині опрацьовує можливість оскарження постанов білоруських органів правосуддя щодо українських громадян до Верховного Суду Республіки Білорусь.

Українська сторона розчарована небажанням білоруської сторони піти назустріч клопотанням затриманих громадян України та їх родичів, а також неодноразовим зверненням Міністерства закордонних справ України щодо зміни міри адміністративної відповідальності з метою її пом'якшення та звільнення громадян України з-під арешту, враховуючи, зокрема, порушення білоруськими властями норм міжнародного права при затриманні українських громадян та стан їх здоров'я.

У цьому зв'язку, МЗС України ще раз наголошує на тому, що верховенство права і повага до прав і свобод людини є найважливішими засадничими цінностями внутрішньої та зовнішньої політики України. Наша держава не залишатиметься байдужою до питання дотримання прав людини в інших країнах, зокрема, на пострадянському просторі.

Міністерство закордонних справ України та Посольство України в Мінську використовуватимуть усі наявні у їх розпорядженні дипломатичні засоби з метою звільнення затриманих громадян України з-під варти та їх повернення на Батьківщину.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також