Калион Банк Украина увеличивает свой капитал

13.06.2005, 14:18

Сегодня, 13 июня, акционеры Калион Банк Украина решили увеличить уставый капитал банка на 23230000 грн. ($4,6 млн.). (укр.)

Таким чином новий розмір статутного капіталу Банку становить 54469000 грн.

Крім того, Головний офіс збільшив на $2 млн. раніше наданий Каліон Банк Україна субординований кредит.

Додатковий капітал та субординований кредит будуть направлені на збільшення кредитування корпоративних клієнтів Банку - здебільшого відомих міжнародних компаній, які працюють в Україні. Також частину коштів буде використано на фінансування купівлі будівлі в центрі Києва по вул. Володимирський, де зараз знаходиться офіс Каліон Банк Україна.

За словами Жака Муньє, Голови Правління Каліон Банк Україна, така інвестиція Групи Креді Агріколь, до якої належить Банк, є одним із свідчень того, що ця Група має далекоглядні плани в Україні.

Рішення акціонерів про збільшення статутного капіталу прийнято в той самий час, коли Каліон Банк Україна відзначає першу річницю своє роботи під новим ім'ям - Calyon.

Каліон Банк Україна розпочав свою діяльність в Україні в 1993 році як Банк Креді Ліоне Україна - на чотири роки раніше за будь-який інший іноземний банк.

Сьогодні Каліон Банк Україна є частиною Каліон, корпоративного та інвестиційного банку групи Креді Агріколь. Каліон є одним із провідних європейських банків, який утворився в 2004 році в результаті злиття Креді Агріколь Індосюез та корпоративного та інвестиційного підрозділу Креді Ліоне. Каліон має свої філії та дочірні банки в 60 країнах та має підтримку могутньої фінансової групи Креді Агріколь - першої у Франції та другої у світі (за розміром капіталу).

Каліон Банк Україна обслуговує понад 500 корпоративних клієнтів. Це, в основному, міжнародні компанії, які працюють в Україні, іноземні інвестори, спільні підприємства, великі українські компанії-експортери, а також посольства та дипломатичні місії, що акредитовані в Києві.

Станом на 1 червня 2005 року чистий прибуток Каліон Банк Україна становив 5,9 млн. грн., активи - 683,640 тис. грн. В банку працюють 68 чоловік.
По материалам пресс-релиза Калион Банк Украина.

Читайте також