Франция может увеличить объемы инвестиций в экономику Украины

14.06.2005, 14:30

Премьер-министр Украины Юлия Тимошенко считает, что Франция может увеличить объемы инвестиций в разные отрасли украинской экономики в десятки миллиардов евро. (укр.)

"Я переконана: якщо вiрно побудувати спiвробiтництво, десятки мiльярдiв євро прийдуть в Україну", - сказала Ю. Тимошенко пiд час спiльної прес-конференції з президентом MEDEF Ернестом-Антуаном Сельєром, яка вiдбулася пiсля робочого снiданку Ю. Тимошенко з керiвниками французьких компанiй - членами MEDEF.

При цьому вона зазначила, що за пiдсумками минулого року обсяг французьких iнвестицiй в українську економiку становив $80 млн. "Я вiдчуваю, ця зустрiч є початком масштабного серйозного спiвробiтництва", - наголосила прем'єр-міністр.

Вона зазначила, що пiд час зустрiчi з керiвниками французьких компанiй обговорювалися "десятки проектiв, якi можуть стати реальнiстю для України". Йдеться про проекти в галузi паливно-енергетичного комплексу, агропромислового комплексу, банкiвського i готельного бiзнесу, спiвробiтництво з компанiєю "Укрзалiзниця".

Ю. Тимошенко зазначила, що французький капiтал може дозволити створити в Українi мiльйони робочих мiсць. "Вони хочуть працювати з Україною, українськими бiзнесменами", - сказала Ю. Тимошенко, зазначивши, що французькi бiзнесмени зацiкавленi в реалiзацiї "масштабних проектiв в Українi". Вона наголосила, що уряд має намiр створити консультативну раду з участю французьких бiзнесменiв для визначення перспектив україно-французького економiчного спiвробiтництва i необхiдних у зв'язку з цим реформ у країнi.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також