Международный Ипотечный Банк вводит новую программу ипотечного кредитования

14.06.2005, 14:47

Международный Ипотечный Банк реализует в Украине программу "Bridge Loan", которая поможет покупателям недвижимости. (укр.)

Міжнародний Іпотечний Банк сьогодні повідомив про започаткування нової, інноваційної програми кредитування, яка допоможе українцям купувати нове житло, покращувати житлові умови та сприятиме розвитку іпотечного ринку в цілому. Нова послуга МІБ - програма "Bridge Loan" - це вид іпотечного кредитування, який дозволяє покупцям нерухомості вивільнити кошти, що "зберігаються" у вартості їх наявного житла, до його продажу і вкласти їх у придбання нової нерухомості. Хоча такі кредити широко використовуються у всьому світі, Міжнародний Іпотечний Банк став першим банком в Україні, який пропонує цю послугу.

"Bridge Loan" - це короткостроковий кредит, доступний для позичальників, яким необхідно отримати кошти на покупку нового житла до того, як вони зможуть продати своє теперішнє житло. "Bridge Loan" зазвичай використовується, щоб ліквідувати "розрив" в наявності грошей при операціях з нерухомістю.

"При придбанні житла час відіграє важливу роль. Усі знають, що дуже важко так розрахувати і спланувати час, щоб продаж однієї нерухомості співпадав з купівлею іншої, - каже Юрій Блащук, Голова Правління МІБ. - Затримка може зашкодити укладанню угод і створити перешкоди, які буде важко подолати. Необхідність робити платежі за двома іпотечними кредитами одночасно, навіть протягом короткого часу, може стати причиною фінансової катастрофи. Саме тому ми розробили програму "Bridge Loan". Тепер у наших клієнтів буде можливість отримати кошти за наявне житло, для того щоб зробити перший внесок на придбання нового, і при цьому платити тільки за одним іпотечним кредитом."

Для споживачів спроба узгодити в часі продаж одного і купівлю іншого житла не завжди виявляється вдалою через неможливість передбачити момент здійснення необхідної операції на ринку нерухомості. Якщо ж споживачі розглянуть усі доступні фінансові можливості, то їм буде набагато легше перетворитись з продавця нерухомості на покупця, ніж це здається. Завдяки програмі МІБ "Bridge Loan" можна скористатись капіталом, що "зберігається" у наявній власності.

Програма "Bridge Loan" діє разом із звичайним довгостроковим іпотечним кредитом та спрямована на те, щоб допомагати українським родинам покращувати свої житлові умови. Ось як це відбувається. Покупці, які хочуть придбати квартиру за допомогою іпотечного кредиту, звичайно повинні зробити перший внесок, що дорівнює 25% від вартості нового житла. У більшості випадків для того, щоб отримати необхідні для першого внеску кошти, доводиться продавати старе житло ще до того, як купувати нову квартиру. Дуже часто буває так, що людина знаходить нову оселю, але не має можливості її купити, тому що не встигає продати старе житло.

Тепер МІБ пропонує цим людям рішення - шестимісячну позику у сумі до $75 тисяч за 9,75% річних під заставу існуючої нерухомості. Це означає, що вони отримають необхідні гроші, щоб одразу зробити перший внесок за нове житло. Протягом шести місяців не потрібно робити ніяких виплат за кредитом. Він повертається банку повністю одразу після продажу нерухомості.

Отже всі, хто вже готовий придбати нове житло і збираються найближчим часом продавати наявне, можуть отримати необхідні гроші на купівлю нової оселі в рамках програми "Bridge Loan".

Програма "Bridge Loan" надає клієнтам такі переваги:

1. Зручність: щоб придбати нову нерухомість, споживачі не повинні чекати, поки продадуть свою теперішню квартиру.

2. Більше часу: споживачі мають не менше шести місяців, щоб продати своє наявне житло.

3. Жодних виплат: не треба робити ніяких виплат за кредитом до моменту продажу нерухомості або до закінчення строку кредиту.

4. Однократне укладання угоди: споживачі зможуть одночасно укласти угоду за програмою МІБ "Bridge Loan" та угоду про отримання іпотечного кредиту на придбання нового житла.

Програма МІБ "Bridge Loan" поширюється на операції з придбання житлової нерухомості, що не знаходиться під заставою і розташована в Києві та його передмістях. Клієнти, які хочуть отримати позику за програмою МІБ "Bridge Loan", повинні також взяти іпотечний кредит на придбання нового житла. МІБ пропонує покупцям нерухомості іпотечні кредити на суму до 75% від вартості житла (мінімальна позика становить $10 тисяч) за привабливими відсотковими ставками.

Міжнародний Іпотечний Банк (МІБ) був відкритий 10 січня 2005 року. Заснований Western NIS Enterprise Fund, МІБ створений спеціально для того, щоб задовольняти швидко зростаючий попит на житлове фінансування. На відміну від інших банків в Україні, МІБ приділяє основну увагу наданню іпотечних кредитів на придбання житла та споживчих кредитів на покращення та модернізацію житла, а також депозитним рахункам. Доступ до міжнародного ринку капіталу означає, що МІБ має довгостроковий капітал, який дозволяє йому надавати великі обсяги іпотечних кредитів за вигідними відсотковими ставками.
По материалам пресс-релиза Международного Ипотечного Банка.

Читайте також