Разработан законопроект "Об общей безопасности продукции"

21.06.2005, 11:39

Комитет Верховной Рады Украины по вопросам промышленной политики и предпринимательства рекомендует парламенту принять за основу проект закона "Об общей безопасности продукции". (укр.)

Проектом пропонується визначити правові та організаційні засади забезпечення загальної безпеки продукції в Україні. У ньому, зокрема, наводиться визначення "безпечної продукції", регламентуються питання розміщення на ринку та розповсюдження безпечної продукції тощо.

Законопроектом регламентується право споживача на звернення до спеціально уповноваженого органу виконавчої влади з проханням про перевірку безпеки продукції, відповідальність за порушення законодавства про загальну безпеку продукції.

Члени Комітету вважають, що прийняття цього закону дозволить встановити загальні засади розміщення і розповсюдження на ринку безпечної для життя і здоров'я споживачів, положення стосовно регулювання відносин між органами виконавчої влади, виробниками, розповсюджувачами та споживачами продукції. А також створити систему нормативних правил, спрямованих на забезпечення розміщення на ринку або розповсюдження лише безпечної для споживання і використання продукції й посилити законодавчу базу для розроблення, прийняття та впровадження технічних регламентів з підтвердження відповідності, підготовлених на основі європейських директив.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також