Правительство Украины утвердило концепцию программы "Морской берег Крыма"

01.08.2005, 13:04

Кабинет Министров Украины во время своего выездного заседание в АРК утвердил концепцию государственной программы "Морсой берег Крыма" на 2006-2016 годы. (укр.)

За відповідну постанову проголосували одностайно всі присутні на засіданні представники уряду. Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко уточнила, що концепція програми прийнята з обумовленими раніше доробками, а також з внесенням до неї питання щодо облаштування побуту кримських татар.

Результатом реалізації програми має стати створення в Криму потужної лікувально-оздоровчої бази, 10-ти висококласних готелів, пансіонатів, міні-готелів з розвиненою сферою послуг. Крім цього, на півострові буде змінено структуру контингенту відпочиваючих, розсунуто рамки курортного сезону, збільшено число відпочиваючих до 8-10 млн. людей на рік і збільшено прибутки рекреаційної галузі в 4 рази.

За попередніми оцінками, орієнтувальна вартість заходів, передбачених програмою, становитиме $15-20 млрд., з них кошти державного бюджету складуть порядку 10%. У той же час, прибуток України від реалізації концепції складе від $75 до $100 млрд., а надходження до бюджету - близько $11 млрд. Зокрема, тільки від проведення інвентаризації і грошової оцінки земель на морському узбережжі (близько 15-ти тис. квадратних кілометрів) планується отримати близько $24 млрд.

У ході виїзного засідання уряду також було прийнято концепцію державної програми "Питна вода Криму". Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що на сьогодні під цю програму вже є потужний іноземний інвестор. "Вже є достатньо потужний інвестор, який готовий взятися за цю роботу. Це дуже потужний проект, бо ремонтом однієї свердловини чи проведенням водопроводу справу не вирішити", - підкреслила керівник уряду.

Під час засідання в Криму представники Кабінету Міністрів також прийняли рішення про виділення 4,6 млн. грн. із резервного фонду державного бюджету для проведення протизсувних заходів на 117-му км автодороги державного призначення Сімферополь-Ялта-Севастополь.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також