Бороться со СПИДом поможет церковь

27.08.2005, 13:51

Министерство здравоохранения Украины и представители 17 церквей и религиозных организаций договорились о совместной борьбе с ВИЧ/СПИД. (укр.)

В Міністерстві охорон здоров'я України 26 серпня 2005 року на круглому столі була підписана Декларація "Роль Церков та релігійних організацій у національній відповіді на епідемію ВІЛ/СНІД".

Учасники круглого столу, представники Міністерства охорони здоров'я, 17 церков і конфесій, а також ВІЛ-сервісних організацій, зустрілися з метою обговорення ролі Церков і релігійних організацій у формуванні та впровадженні національної відповіді на епідемію ВІЛ/СНІДу.

"Рушійною силою епідемії ВІЛ/СНІД є байдужість і зневага суспільства, руйнація духовних цінностей. Суспільство не відчуває загрози ВІЛ/СНІДу", - зазначив заступник Міністра Віктор Рибчук. Він підкреслив, що Міністерство готове співпрацювати з усіма інституціями задля подолання епідемії ВІЛ/СНІД в Україні.

Представники церков відзначили, що вони задоволені готовністю Держави до співпраці. Планується, що представники церков та релігійних організацій увійдуть до Національної Координаційної Ради з питань ВІЛ/СНІД та до Обласних Координаційних Рад. На думку представників церков, предметом співпраці може стати не лише інформування та формування духовних цінностей у прихожан, а й сприяння зменшенню стигматизації ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД, спільні з МОЗ соціальні проекти тощо.

Заступник Міністра Віктор Рибчук, звертаючись до учасників круглого столу, зазначив: "Ми не могли не звернутися до такої впливової інституції, як церков, яка стоїть на сторожі моральних засад життя. Сила Держави в об'єднанні зусиль. Ми хочемо жити у державі зі здоровими та духовними громадянами".
По материалам пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

Читайте також