СОСТОЯЛАСЬ ВСТРЕЧА ПРЕМЬЕР-МИНИСТРА УКРАИНЫ С ДИРЕКТОРОМ-РАСПОРЯДИТЕЛЕМ МВФ

05.08.2005, 18:12

О будущем Украины говорили во время встречи премьер-министр Украины Юлия Тимошенко и директор-распорядитель Международного валютного фонда Родриго де Рато. (укр.)

Сьогодні прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко зустрілася з директором-розпорядником МВФ Родріго де Рато та делегацією МВФ, яку він очолює. Візит делегації Міжнародного валютного фонду додасть нового імпульсу двосторонньому співробітництву, - сказала Ю. Тимошенко, відкриваючи зустріч з делегацією МВФ.

Під час зустрічі сторони обговорили проблеми реформування української економіки, шляхи зниження рівня інфляції, питання залучення інвестицій, формування нового Державного бюджету на 2006 рік, вдосконалення оподаткування тощо.

Юлія Тимошенко зазначила, що співробітництво з МВФ - дуже важливе для України, "вагомі пропозиції", які були обговорені під час зустрічі, допоможуть Україні швидшими темпами рухатися у розвитку своєї економіки. "На сьогодні ситуація в країні є стабільною, прогнозованою і достатньо оптимістичною. Я думаю, за півроку нам є про що сказати стосовно ситуації в країні та її майбутнього розвитку. " Вона подякувала комісії МВФ, яка "завжди високопрофесійна і дуже ефективна".

Зі своєї сторони під час зустрічі Родриго де Рато висловив переконання у розбудові в Україні "модерної, передової економіки", він схвалив в цілому макроекономічну ситуацію в країні, а також підкреслив необхідність продуктивно попрацювати над зниженням рівня інфляції. Важливу роль при цьому відіграє, підкреслив високий гість, ефективна монетарна політика. Він високо оцінив монетарну політику, яку сьогодні проводить Національний банк України. Водночас, за його словами, для досягнення позитивних результатів Нацбанку необхідно докласти більше зусиль на цьому напрямку.

"Першочерговою проблемою, яку має розв'язати український уряд, є зниження рівня інфляції", - підкреслив директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Родріго де Рато. За його словами, зниження рівня інфляції має забезпечити подальше економічне зростання в Україні. Крім того необхідно сприяти розвитку ринкового середовища в країні, а також створення позитивного клімату для розвитку приватного сектору.

Юлія Тимошенко та Родриго де Рато дійшли єдиної думки про необхідність формування держбюджету України на майбутній рік з мінімальним дефіцитом. Крім того, заявила український прем'єр, у бюджеті має бути закладена основа прискореного розвитку економіки, яка базується на розумній податковій політиці, що веде до розширення бази оподатковування і зниження розміру податків. В держбюджеті на 2006 рік поряд із соціальними виплатами вагома частина витрат буде присвячена розвиткові, "тобто інвестиціям державних фінансів у систему розвитку нашої економіки", - зауважила Юлія Тимошенко.

Зі своєї строни Родриго де Рато висловив впевненість, що Україну очікують "хороші перспективи". "Ми віримо разом з вами у яскраве майбутнє України", - заявив він і додав, - "Ми побачили, що зусилля українського народу увінчуються гарним результатом". А також висловив готовність МВФ надавати постійну підтримку Україні в реалізації її програми реформ.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також