В Госбюджете-2006 расходы развития вырастут на 4 млрд. грн.

14.09.2005, 16:26

В Госбюджете следующего года расходы развития вырастут на 4 млрд. грн. Больше всего инвестиций запланировано вложить в развитие дорожной инфраструктуры, сообщил первый заместитель министра финансов Украины Анатолий Максюта. (укр.)

Урядовець відзначив, що найбільше інвестицій у наступному році держава запланувала вкласти у розвиток дорожньої інфраструктури. У проекті Держбюджету-2006 передбачено надходження Дорожнього фонду у повному обсязі спрямувати на його потреби. За попередніми підрахунками, вони збільшаться на 2 мільярди гривень. За словами Анатолія Максюти, розбудова доріг України сприятиме розвитку інфраструктури для інвестування.

У проекті Закону України "Про Державний бюджет України на 2006 рік" також запроваджується кілька нових програм державної підтримки. Зокрема, для вугільної галузі, житлово-комунального господарства, агропромислового комплексу передбачені кошти на компенсацію відсотків за кредитами, які будуть надані банківськими установами. Окремі програми Уряду спрямовані на підтримку авіаційної промисловості, судно- та приладобудування, зокрема, для військової галузі.

Як повідомив Анатолій Максюта, наступного року суттєво зросте обсяг субвенцій державного бюджету місцевим на реалізацію інвестиційних проектів. Вони складуть близько 1 мільярда гривень і будуть витрачені, зокрема, на ремонт та обладнання комп'ютерною технікою сільських шкіл, на утримання та реставрацію історичних пам'яток тощо. Окрема субвенція буде спрямована на ремонт відділів соціального захисту населення, які будуть облаштовані за європейськими стандартами, та на створення єдиного реєстру соціально незахищених громадян. У цілому, за словами урядовця, доходи місцевих бюджетів в наступному році мають збільшитись на 6,7 мільярда гривень, видатки - на 9 млрд.

Щодо питомої ваги місцевих бюджетів у зведеному, у проекті Держбюджету-2006 вона складе 46,9%.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також