Укрэксимбанк подвел итоги деятельности на рынке платежных карт в 2005 году

16.01.2006, 11:43

В 2005 году открытое акционерное общество "Государственный экспортно-импортный банк Украины" продолжало активно наращивать качественные показатели своей деятельности на отечественном рынке платежных карт. (укр.)

Обсяг емісії платіжних карток міжнародних систем MasterCard Int. та Visa Int. по системі Укрексімбанку у 2005 році збільшився на 90 тис. карток та станом на 01.01.2006 досягсклав 395 тис. карток.

Залишки коштів на карткових рахунках клієнтів Банку протягом року досягли суми еквівалентної 250 млн. грн., що дозволяє Укрексімбанку володіти одними з найбільших в Україні залишками коштів в розрахунку на одну емітовану картку. Обіг за картковим бізнесом Укрексімбанку за 2005 рік досяг суми еквівалентної майже 2,5 млрд. грн.

Для забезпечення потреб держателів платіжних карток у готівкових коштах Укрексімбанком на території України встановлено 275 банкоматів, які мають переважно цілодобовий розклад роботи. Крім того, поу системі Банку функціонує 85 пунктів видачі готівки за платіжними картками.

У 2005 році Укрексімбанк розпочав емісію смарт-карток Visa, запропонував VIP-клієнтам картку елітного рівня Visa Platinum, підготувався до емісії смарт-карток MasterCard. У минулому році банк впровадив картковий продукт для підлітків Maestro TeenCard, картку "миттєвого" оформлення Maestro Prepaid, картку для проведення розрахунків у торговельній мережі MasterCard Shopping.

Починаючи з червня 2005 року держателі міжнародних платіжних карток Укрексімбанку отримали змогу підтримати дітей, хворих на рак, перераховуючи кошти за допомогою банкоматів Укрексімбанку на користь дитячого відділення Інституту онкології АМН України. У межах даної акції, яка отримала назву "Разом за життя", клієнтами банку на користь Інституту було перераховано понад 45000 грн., які були витрачені на придбання сучасного лікувального обладнання.

У липні 2005 року Укрексімбанк встановив перший банкомат з функцією приймання готівки (cash-in), що дало змогу клієнтам у режимі реального часу поповнювати власні карткові рахунки готівковими коштами.

У вересні минулого року міжнародна платіжна система Visa Int. відзначила Укрексімбанк дипломом у номінації "Найкраща еквайерингова команда" за результатами торгової програми у межах акції "Казковий сімейний уїк-енд у Діснейленді в Парижі!".

Протягом 2005 року 4 українських банки за підтримки Укрексімбанку стали членами платіжних систем MasterCard Int. та Visa Int., а загальна кількість банків, що "спонсуються" Укрексімбанком досягла 13.

ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" - універсальна кредитно-фінансова установа із 100% державним капіталом. Укрексімбанк належить до групи найбільших банків України, має відділення і представництва в усіх областях та великих індустріальних містах країни. З 1996 року є повноправним членом платіжних систем MasterCard Int. та Visa Int., з 1998 - розрахунковим банком системи MasterCard Int. в Україні.
По материалам пресс-релиза ОАО "Укрэксимбанк".

Читайте також