Регионы Украины помогут Алчевску

28.01.2006, 17:01

Правительство Украины обратилось к региональным властям с поручением направить ремонтные бригады специалистов в Алчевск для ликвидации последствий аварии. (укр.)

Внаслідок надзвичайної ситуації державного рівня, яка виникла у місті Алчевську Луганської області, Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров звернувся телеграмою до голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим, голів обласних та Київської міської державних адміністрацій з дорученням у дводенний строк сформувати та відрядити від кожного регіону не менше трьох ремонтних бригад фахівців для проведення зварювальних та сантехнічних робіт, забезпечивши їх необхідним обладнанням та витратними матеріалами.

Як відомо, у місті Алчевську виникла надзвичайна ситуація, внаслідок якої без теплопостачання залишилися 602 багатоквартирних будинки, з понад 75 тисячами мешканців.

З метою якнайшвидшого відновлення теплопостачання та інших систем життєзабезпечення Алчевська Луганській облдержадміністрації разом із МНС України доручено забезпечити координацію виконання робіт, Мінтрансзв'язку та Міноборони сприяти доставці робочих бригад до місця призначення.

Поряд із тим, Міністерство охорони здоров'я має посилити медичний нагляд з метою недопущення виникнення масових захворювань населення. Міністерство внутрішніх справ повинно вжити додаткових заходів щодо забезпечення дотримання громадського порядку в м. Алчевську.

Станом на 28 січня 2006 року на допомогу в місто Алчевськ вже прибули 30 ремонтних бригад із Дніпропетровської, Закарпатської, Тернопільської та Харківської областей. Загалом, з усіх областей та міста Києва, має бути направлено 351 фахівців (139 бригад) для надання допомоги у відновленні роботи теплокомунікацій.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також