Охрана окружающей среды ждать не может

03.01.2006, 13:51

Счетная палаты Украины рассмотрела Отчет "О результатах проверки использования средств Государственного фонда охраны окружающей природной среды в 2003-2005 годах. (укр.)

Державний фонд охорони навколишнього природного середовища (Фонд) створювався для забезпечення цільового фінансування природоохоронних та ресурсозберігаючих заходів, пов'язаних із охороною довкілля, які спрямовані на запобігання, зменшення та усунення забруднення природного середовища. Проте цієї мети не було досягнуто з вини головного розпорядника коштів - Міністерства охорони навколишнього природного середовища, яке, в порушення Бюджетного кодексу України, не забезпечило ефективне та законне управління бюджетними асигнуваннями фонду, - такий висновок зробила Колегія Рахункової палати, розглянувши Звіт "Про результати перевірки використання коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища в 2003-2005 роках".

Результати аудиту свідчать, що нечітке планування роботи та звітності про досягнуті результати призводить до неефективного та незаконного використання бюджетних коштів. Як наслідок, 185,1 млн. грн. або 59,3% коштів Фонду використано з порушенням законодавства.

Відсутність єдиної державної науково-технічної політики у сфері охорони довкілля призвела до того, що 8,7 млн. грн. коштів Фонду, спрямованих головним розпорядником на наукові дослідження та впровадження механізму забезпечення охорони природних ресурсів, використані неефективно.

Перевірка показала, що, в порушення постанови Верховної Ради України "Про основні напрями державної політики України в галузі охорони довкілля, використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки", Міністерство, визначаючи порядок фінансування природоохоронних заходів за рахунок коштів Фонду, не забезпечує проведення ефективних і комплексних заходів щодо ресурсозберігаючих напрямів. Не забезпечено належної охорони і раціонального використання земельних, мінеральних, рослинних ресурсів та збереження природно-заповідного фонду, не фінансуються заходи з ядерної та радіаційної безпеки.

Як наголосив у своєму виступі на Колегії Голова Рахункової палати Валентин Симоненко: "Не може бути визнана ефективною робота Міністерства, коли четверта частина коштів у 2003 році та п'ята в 2004 році (загалом - 51,5 млн. грн.) були невикористані і повернуті до бюджету, а кожна третя використана гривня коштів Фонду, направлена на заходи, які не мають безпосереднього впливу на довкілля".

У 2005 році, станом на 1 листопада, положення погіршилось! Міністерством не забезпечено використання коштів Фонду, незважаючи на те, що обсяг надходжень до Фонду складав 97,1 млн. гривень. І це в той час, коли в багатьох містах України проблеми чистої питної води чи забруднення повітря необхідно вирішувати повсякденно.

Всупереч ст. 25 Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища" Міністерством в 2003-2004 роках не забезпечено підготовку і подання на розгляд Верховної Ради України щорічної Національної доповіді про стан довкілля в Україні.

Висновки Колегії РП свідчать, що в країні відсутній механізм здійснення державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, що потребує особливої уваги Кабінету Міністрів України до цього питання.
По материалам пресс-релиза Счетной палаты Украины.

Читайте також