"Укртрансгаз" достойно работал во время "газового" кризиса

06.01.2006, 12:38

Руководство страны высоко оценило работу специалистов ДК "Укртрансгаз" во время "газового" кризиса. (укр.)

5 січня на зібранні колективу ДК "Укртрансгаз" голова правління НАК "Нафтогаз України" О. Івченко високо оцінив самовіддану роботу фахівців компанії під час "газової" кризи в кінці 2005 та на початку 2006 років.

Від імені Президента України В. Ющенка, прем'єр-міністра Ю. Єханурова, міністра палива та енергетики І. Плачкова та від себе особисто він привітав всіх з Новим роком та Різдвом Христовим і висловив глибоку подяку колективу ДК "Укртрансгаз" за злагоджену та високопрофесійну роботу. Особливо було відмічено роботу фахівців Об'єднаного диспетчерського управління ДК "Укртрансгаз" по координації дій всіх ланок газотранспортної системи України в дуже складній ситуації при зменшенні тиску на її вході. Надійна робота газотранспортної системи України по транзиту природного газу територією України у новорічні свята надала велику підтримку делегації нашої країни на переговорах у Москві, мала великий вплив на їх результат.

О. Івченко відзначив, що результат переговорів з ВАТ "Газпром" забезпечує реальну енергетичну безпеку України, створює передумови для розвитку і модернізації її газотранспортної системи. За рахунок додаткових надходжень за транит природного газу через територію України буде збільшено фінансування на технічне переозброєння газотранспортної системи на основі найсучасніших технічних та технологічних рішень.

"Укртрансгаз" є дочірньою компанією Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Станом на 01.01.2005 до складу газотранспортної системи ДК "Укртрансгаз" входило 36,5 тис. км магістральних газопроводів та газопроводів відгалужень, 71 компресорна станція загальною потужністю 5,4 млн. кВт, 12 підземних сховищ газу, 1405 газорозподільчих станцій, мережа газовимірювальних станцій, 89 автогазонаповнювальних компресорних станцій (АГНКС).
По материалам пресс-релиза ДК "Укртрансгаз".

Читайте також