ДК "Газ Украины" начала заключение договоров с региональными газовыми хозяйствами

09.01.2006, 13:43

ДК "Газ Украины" начала заключение договоров на поставку природного газа предприятиям по поставкам газа и газификации для промышленных потребителей в новом 2006 году. (укр.)

У зв'язку з затвердженням постановою Національної комісії регулювання електроенергетики України (НКРЕ) від 21 грудня 2005 р. N 1151 з 1 січня 2006 р. граничного рівня ціни на природний газ, який постачається ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" підприємствам з газопостачання та газифікації для промислових споживачів, компанія розпочала укладання договорів з регіональними газовими господарствами на постачання цього енергоносія для потреб промислових підприємств.

Компанія направила регіональним підприємствам з газопостачання та газифікації для вивчення та підписання підготовлені ДК "Газ України" проекти договорів на постачання природного газу для промислових споживачів по 422,1 грн. за 1000 куб. м. енергоносія з 1 січня до 31 січня 2006 р. з наступною їх пролонгацією.

Переважна більшість регіональних підприємств з газопостачання та газифікації забезпечують належний рівень розрахунків за надані обсяги природного газу для промислових споживачів і в середньому по Україні за 2005 р. він становить 95%.

Одним з найбільших боржників з-поміж газових господарств є ВАТ "Київгаз", яке розрахувалося з компанією у 2005 р. за природний газ для промислових споживачів лише на рівні 64%. Сума боргу ВАТ "Київгаз" перед ДК "Газ України" у 2005 р. перевищує 12 млн. грн.

У зв'язку з систематичним порушенням ВАТ "Київгаз" договірних зобов'язань щодо вчасних і повних розрахунків з Компанією за надані обсяги природного газу, ДК "Газ України" не надала цьому підприємству проект договору на постачання енергоносія для промислових споживачів у січні 2006 р.

ДК "Газ України" звертає увагу всіх споживачів природного газу на необхідності дотримання взятих договірних зобов'язань щодо стовідсоткових розрахунків за нього, а також раціонального, економного і дбайливого використання цього енергоносія.
По материалам пресс-службы ДК "Газ Украины".

Читайте також