Парламент принял за основу законопроект о внесении изменений в Закон "О налоге на добавленную стоимость"

19.10.2006, 17:54

Верховная Рада Украины приняла за основу проект закона о внесении изменений в Закон "О налоге на добавленную стоимость" (относительно закупки за государственные средства автомобилей для инвалидов и предотвращения незаконного импорта). (укр.)

Законопроектом (реєстр. N2046), з метою регулювання порядку надання органами виконавчої влади легкових автомобілів для інвалідів, вносяться зміни до статті 5 Закону "Про податок на додану вартість".

Положення проекту спрямовані на більш ефективне використання бюджетних коштів, передбачених Державним бюджетом на забезпечення інвалідів спеціальним транспортом, водночас щодо окремих положень проекту вважає доцільним зауважити наступне.

Зокрема, уточнюється норма статті 5 Закону "Про податок на додану вартість", відповідно до якої звільняються від оподаткування ПДВ "поставки товарів спеціального призначення для інвалідів за переліком, встановленим Кабінетом Міністрів України". Пропонується виклавши її у наступній редакції: "поставки товарів спеціального призначення для інвалідів за переліком, встановленим Кабінетом Міністрів України уповноваженому органу державної виконавчої влади, у тому числі легкових автомобілів для інвалідів, з їх оплатою за рахунок коштів державного чи місцевих бюджетів, а також операції з їх безоплатної передачі інвалідам у випадках, визначених законодавством.

Таким чином, проектом пропонується відновити пільгу з податку на додану вартість щодо операцій закупівлі автомобілів для інвалідів, оплата вартості яких здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также