Ощадбанк остается уполномоченным банком по обслуживанию энергорынка

20.10.2006, 11:35

Суд подтвердил законность решения о назначении Ощадбанка уполномоченным банком по обслуживанию энергорынка. (укр.)

19 жовтня п. р. Господарський суд м. Києва у справі за позовом про визнання незаконною постанови Кабінету Міністрів України від 24.07.2006 ©1004 "Про визначення уповноваженого банку, який обслуговує поточні рахунки із спеціальним режимом використання учасників оптового ринку електричної енергії" прийняв рішення відмовити у задоволенні позову повністю. Таким чином підтверджено законність та обгрунтованість прийнятої Кабінетом Міністрів України постанови про визначення Ощадбанку уповноваженим банком з обслуговування рахунків ОРЕЕ.

Ощадбанк вважає, що суд прийняв виважене та неупереджене рішення, підтвердивши принципи верховенства права та законності, проголошені Конституцією України та Кодексом про адміністративне судочинство.

За словами першого заступника голови правління Андрія Пишного, "усунено останню перешкоду на шляху виконання Ощадбанком функції уповноваженого банку з обслуговування рахунків підприємств оптового ринку електроенергії, покладені на нього Кабінетом Міністрів України. Можу засвідчити, банк на 100% готовий до цієї функції".

Одним з головних принципів у роботі з обслуговування енергоринку Державний ощадний банк України вважає суворе дотримання вимог законодавчих і нормативних актів. За час обслуговування енергоринку Ощадбанк відіграв позитивну роль у стабілізації роботи енергетичної галузі України завдяки розробці і впровадженню нових схем обслуговування і кредитування енергокомпаній. "Враховуючи те, що Ощадбанк здобув право на обслуговування оптового ринку електроенергії, наша участь у фінансуванні проектів, пов'язаних з паливно-енергетичним комплексом, буде розширюватись. Важливим напрямом нашої роботи з ринком електроенергії буде фінансування проектів, пов'язаних з модернізацією існуючих та будівництвом нових потужностей енергогенеруючих компаній. І звичайно, ми зробимо все, щоб забезпечити енергогенеруючі компанії кредитами для закупівлі палива на осінньо-зимовий період", - підкреслив банкір.
По материалам пресс-службы Ощадбанка.

Читайте також

Читайте также