МВФ прогнозирует реальный рост ВВП до конца 2006 года в размере около 6%

28.10.2006, 11:37

Представительство Международного валютного фонда обнародовало заявление для прессы, в котором информировало о результатах консультаций проведенных с правительством Украины относительно макроэкономической политики. (укр.)

В заяві підтверджено, що економічна ситуація в Україні стабільна. Зокрема, експерти місії прогнозують реальне зростання ВВП до кінця поточного року у розмірі близько 6%, а також вважають показник дефіциту бюджету поточного року цілком досяжним.

Щодо підходів уряду до реалізації фіскальної політики на 2007 рік, у заяві відзначено, що вони є цілком прийнятними. Експерти місії також привітали наміри уряду щодо нарощування державних інвестицій та скорочення податків у середньостроковій перспективі.

Фахівцями Міжнародного валютного фонду підтримані найважливіші напрями економічної політики в країні. Зокрема, МВФ вважає подальший соціально-економічний розвиток України можливим лише на основі підвищення конкурентоспроможності економіки України та проведення комплексних реформ в усіх сферах діяльності.
Инф. пресс-службы Министерства финансов Украины.

Читайте також