Артек получил статус "Под эгидой ЮНЕСКО"

10.11.2006, 11:46

9 ноября в Париже в штаб-квартире ЮНЕСКО состоялась церемония подписания Соглашения между правительством Украины и ЮНЕСКО о предоставлении Международному детскому центру Артек статуса "Под эгидой ЮНЕСКО". (укр.)

Угоду підписали Голова Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, Перший заступник Міністра закордонних справ України Володимир Огризко та Генеральний директор ЮНЕСКО Коїчиро Мацуура.

Рішення ЮНЕСКО було прийнято з урахуванням резолюцій Генеральної Асамблеї ООН, якими було затверджено Декларацію та Програму дій у сфері культури миру і проголошено Міжнародне десятиріччя культури миру та ненасильства в інтересах дітей планети (2001-2010 роки).

Новий статус Артеку покликаний сприяти розвиткові терпимості, вихованню та діалогу між цивілізаціями, країнами і народами, а також - формуванню молоді різних країн та регіонів світу у дусі культури миру. Артек став першим центром під егідою ЮНЕСКО, діяльність якого безпосередньо пов'язана з потребами та інтересами молоді.

У ході бесіди, що відбулася перед підписанням Угоди, В. Огризко передав Гендиректору ЮНЕСКО ратифікаційну грамоту про приєднання України до Міжнародної конвенції ЮНЕСКО проти допінгу у спорті (2005 року) та поінформував про ратифікацію Україною Конвенції ЮНЕСКО про охорону підводної культурної спадщини (2001).
По материалам пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також