Состоялись переговоры Национального космического агентства Украины и Европейского космического агентства

16.11.2006, 13:13

13-14 ноября 2006 года состоялся визит в Украину делегации Европейского космического агентства во главе с первым заместителем генерального директора Р. Остерлинком. (укр.)

У переговорах, які проводилися у Національному космічному агентстві України за участю представників інших органів виконавчої влади України, українською та європейською сторонами було узгоджено текст проекту Рамкової угоди між Кабінетом Міністрів України та Європейським космічним агентством щодо співробітництва у використанні космічного простору в мирних цілях. Ця угода має створити правові основи для розвитку співробітництва в космічній сфері між українськими та європейськими підприємствами та компаніями. Укладення цієї угоди є необхідним кроком для поступового набуття Україною членства в Європейському космічному агентстві.

14 листопада делегація ЄКА з метою більш детального ознайомлення з потенціалом космічної галузі України відвідала Державне конструкторське бюро "Південне" ім. М. К. Янгеля, ВО "Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова" та Національний центр аерокосмічної освіти молоді України у Дніпропетровську.
По материалам пресс-релиза ИАЦ "Спейс-Информ".

Читайте також