Виктор Янукович награжден Олимпийским Орденом

30.11.2006, 11:31

Исполком Международного олимпийского комитета поддержал ходатайство Национального олимпийского комитета Украины и принял решение о награждении премьер-министра Украины Виктора Януковича высшим отличием международного олимпийского движения - Олимпийским Орденом. (укр.)

За час роботи на посаді Прем'єр-міністра України, президента Національного олімпійського комітету Віктор Янукович приділяв значну увагу розвитку фізичної культури та спорту, поширенню олімпійських ідеалів. За його активної участі було забезпечено стовідсоткове державне фінансування фізичної культури та спорту, збільшено розміри видатків на спорт та піднято розміри довічних стипендій чемпіонам та призерам Олімпійських ігор, була проведена реконструкція баз олімпійської підготовки та закуплений сучасний спортивний інвентар і обладнання, виділено приміщення для Олімпійського дому. Логічним підсумком цієї роботи став блискучий виступ атлетів України на Іграх XXVIII Олімпіади 2004 року в Афінах.

Президент НОК України Сергій Бубка надіслав на адресу Віктора Януковича привітального листа, в якому відзначив вагомий внесок у розвиток олімпійського руху та високу оцінку проведеної роботи з боку олімпійської сім'ї.
По материалам пресс-релиза Национального олимпийского комитета Украины.

Читайте також