Правительство одобрило Концепцию Государственной программы реформирования железнодорожного транспорта

28.12.2006, 16:45

21 декабря распоряжением Кабинета Министров Украины одобрена Концепция Государственной программы реформирования железнодорожного транспорта. (укр.)

Основною метою Програми є реформування залізничного транспорту для задоволення зростаючих потреб національної економіки і населення в перевезеннях, підвищення їх якості та зменшення вартості транспортної складової в ціні продукції.

Згідно з проектом, реформування галузі передбачається проводити поетапно, впродовж дев'яти років. Концепція передбачає реорганізацію залізничного комплексу України в Державну акціонерну компанію "Українські залізниці", 100 % акцій якої належатимуть державі.

Проект було розроблено Міністерством транспорту та зв'язку за участю Укрзалізниці та погоджено з Фондом Державного майна України, Міністерством праці та соціальної політики України, Міністерством економіки України, Міністерством фінансів України, Антимонопольним комітетом України, Державним комітетом з питань регуляторної політики та підприємництва, Міністерством юстиції.
По материалам пресс-релиза Укрзализныци.

Читайте також