Парламент принял частично предложения Президента к Закону "О государственном урегулировании деятельности в сфере трансфера техно

22.02.2006, 13:07

Верховная Рада Украины частично учла предложения Президента Украины к Закону "О государственном урегулировании деятельности в сфере трансфера технологий". (укр.)

Закон визначає правові, економічні, організаційні та фінансові засади державного регулювання діяльності у сфері трансферу технологій і спрямований на забезпечення ефективного використання науково-технічного та інтелектуального потенціалу України, технологічності виробництва продукції, охорони майнових прав на вітчизняні технології на території держав, де планується або здійснюється їх використання, розширення міжнародного науково-технічного співробітництва у цій сфері.

Відповідно до закону, головні розпорядники за бюджетними призначеннями, передбаченими законом про Державний бюджет України, можуть передавати підприємствам, установам та організаціям, де застосовуватиметься певна технологія, майнові права на технології, що створені за державні кошти. На думку Президента, це положення закону не узгоджується із Бюджетним кодексом України. У зв'язку з цим Президент пропонує з частини 1 статті 10 закону виключити слова "за бюджетними призначеннями, передбаченими законом про Державний бюджет України".

Відповідно до статті 20 закону кошти, одержані від трансферу технологій, створених або придбаних за рахунок державних коштів, майнові права на які належать державі, підлягають зарахуванню до Державного бюджету України на рахунки головних розпорядників бюджетних коштів за бюджетними призначеннями, передбаченими законом про Державний бюджет України. Президент пропонує кошти, одержані від трансферу технологій, створених або придбаних за рахунок державних коштів, майнові права на які належать державі, зараховувати до спеціального фонду Державного бюджету України.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також