Словакия является важным партнером и добрым другом Украины

17.03.2006, 17:04

"Словакия является важным партнером и добрым другом Украины, отношения с которым высоко ценятся в украинском обществе", - подчеркнул министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк во время встречи с Президентом Словацкой Республики Иваном Гашпаровичем в рамках официального визита в Словакию. (укр.)

"Україна вдячна Словаччині за послідовну підтримку її курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію", - зазначив Б. Тарасюк. "Наші стосунки у цій та іншій сферах, а також торговельно-економічне співробітництво набувають все більш активного і масштабного характеру", - наголосив Б. Тарасюк.

Зі свого боку Президент Словацької Республіки І. Гашпарович зазначив, що Словаччина і надалі підтримуватиме курс України на вступ до ЄС і НАТО й ділитиметься досвідом у цій сфері. "Ми маємо спільну історію, але, що важливіше, спільне майбутнє в об'єднаній Європі", - заявив І. Гашпарович.

У ході бесіди сторони обговорили низку актуальних питань українсько-словацького співробітництва у політичній, економічній та культурно-гуманітарній галузях, відзначивши високу динаміку їх розвитку.

Співрозмовники обмінялись думками щодо внутрішньополітичної ситуації в обох країнах у контексті підготовки України до парламентських виборів 26 березня ц. р. та у Словаччині у червні цього року.

Б. Тарасюк та І. Гашпарович під час зустрічі також порушили міжнародні питання, які викликають взаємний інтерес двох держав.

У ході зустрічі І. Гашпарович передав запрошення Президенту України Віктору Ющенку відвідати Словаччину у зручний для нього час.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также