Приднестровье прекращает блокирование границ

21.03.2006, 11:29

Министерство иностранных дел Украины комментирует ситуацию на приднестровском участке украинско-молдавской границы. (укр.)

16 березня ц. р. Верховна Рада Придністровського регіону прийняла рішення щодо прийому транспортних засобів і вантажів в ПМР. Згідно з цим рішенням придністровська сторона вчора о 23.40 припинила блокування руху у пунктах пропуску "Платоново - Гоянул Ноу" і "Кучурган - Первомайськ" та розпочала пропуск вантажів через кордон.

Станом на 11.00 17 березня ц. р. через пункт пропуску "Платоново - Гоянул Ноу" на виїзд з України пропущено через державний кордон 12 вантажних автомобілів та 47 осіб.

На в'їзд в Україну пропущено 37 осіб.

Через пункт пропуску "Кучурган - Первомайськ" на в'їзд в Україну пропущено через державний кордон 8 вантажних т/з, 1431 осіб, 444 легкових автомобілів, 11 мікроавтобусів.

На виїзд з України пропущено 16 вантажних автомобілів, 2185 осіб, 552 легкових автомобілів, 21 мікроавтобус.

Українська сторона позитивно сприймає дії придністровської сторони. Вони свідчать про процес нормалізації ситуації на українсько-молдовському кордоні.

Ми також очікуємо, що відбудуться конструктивні кроки з боку придністровської сторони і щодо реєстраційних та митних процедур при здійсненні економічними агентами Придністров'я зовнішньоторговельної діяльності.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также