Украина заинтересована в независимой и стабильной Беларуси

21.03.2006, 11:58

Министерство иностранных дел Украины сделало заявление по поводу прошедших 19 марта президентских выборов в Республике Беларусь. (укр.)

19 березня ц.р. в Білорусі відбулися вибори Президента Республіки Білорусь, у ході яких, за попередніми результатами, більшість голосів отримав Алєксандр Лукашенка.

МЗС України поділяє попередні висновки і коментарі Виборчої спостережної місії ОБСЄ/БДІПЛ щодо виборів в Республіці Білорусь, у складі якої були й представники України.

Україна зацікавлена у незалежній, суверенній, стабільній та процвітаючій Білорусі. Це можливо лише за умови відкритості Білорусі світові, транспарентності суспільства та дотримання основних демократичних норм. Демократична спільнота очікує від білоруської влади конкретних кроків у напрямі демократизації всіх аспектів життя країни та усунення тих серйозних недоліків у ставленні до громадянського суспільства, які сьогодні відзначаються міжнародними структурами.

Ми закликаємо білоруську владу врахувати Висновки і коментарі Виборчої спостережної місії ОБСЄ/БДІПЛ та критичні зауваження, які лунають з боку демократичної спільноти. Лише толерантний та конструктивний діалог між білоруською владою та опозицією, а також між офіційним Мінськом та європейськими структурами сприятиме як демократичному поступу цієї країни, так і стабільному розвитку її відносин з світовим співтовариством.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также