В Киеве министр иностранных дел Украины встретился со своим коллегой из Сербии и Черногории

23.03.2006, 11:33

22 марта министр иностранных дел Украины Борис Тарасюк встретился с министром иностранных дел Сербии и Черногории Вуком Драшковичем. (укр.)

У ході зустрічі сторони обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва у політичній, торговельно-економічній, науковій та культурній сферах, а також розглянули стан реалізації домовленостей, досягнутих під час офіційного візиту Міністра закордонних справ України Б. Тарасюка до Сербії і Чорногорії 24-25 січня 2006 року.

За результатами переговорів було досягнуто домовленості щодо проведення третього засідання українсько-сербсько-чорногорської Комісії з питань торговельно-економічного співробітництва в Белграді, консультацій між МЗС двох країн з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, а також консультацій з консульських питань у контексті лібералізації існуючого візового режиму.

Під час переговорів співрозмовники приділили окрему увагу питанню визначення майбутнього статусу Автономного краю Косово і Метохія (Сербія і Чорногорія). Сербсько-чорногорська сторона висловила вдячність за послідовну позицію України у питанні неприпустимості перегляду існуючих кордонів суверенних держав, визнаних світовою спільнотою.

У ході бесіди Б. Тарасюк та В. Драшкович погодилися, що проведення у Сербії і Чорногорії Днів культури України у 2006 році має стати важливим заходом розбудови двостороннього співробітництва між нашими державами.

Глава МЗС Сербії і Чорногорії висловив готовність прийняти у 2006 році на оздоровлення групу українських дітей, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также