Граждан Украины не пустили в Беларусь

03.03.2006, 11:16

Министерство иностарнных дел Украины сделал заявление по поводу того, что граждан Украины не пропустили на территорию Республики Белорусь. (укр.)

2 березня 2006 року білоруські власті відмовили шістьом українським громадянам у в'їзді на територію Республіки Білорусь.

Цей крок білоруської сторони порушує права громадян України на вільний в'їзд на територію Республіки Білорусь, яке передбачене відповідною двосторонньою угодою від 1992 року. Відмова шістьом українським громадянам у в'їзді на територію Республіки Білорусь також свідчить про невмотивоване та дискримінаційне застосування міграційного контролю на кордонах Білорусі.

МЗС України вимагає від білоруських властей проведення належного розслідування цього інциденту та надання українській стороні вичерпних пояснень.

Зволікання з проведенням такого розслідування чи відмова від надання пояснень сприйматиметься нами не лише як неповага до прав українських громадян, але і як крок, що суперечить традиційно дружнім українсько-білоруським стосункам.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также