Почему суды работают плохо

30.03.2006, 12:24

Утвержденная правительством Государственная программа организационного обеспечения деятельности судов на 2003-2005 год не выполнена. (укр.)

Затверджена урядом Державна програма організаційного забезпечення діяльності судів на 2003-2005 роки не виконана, - такий висновок зробила Колегія Рахункової палати за результатами перевірки використання коштів Державного бюджету України, виділених на виконання Державної програми організаційного забезпечення діяльності судів на 2003-2005 роки.

Невирішеними залишилися пріоритетні питання організаційного забезпечення діяльності судів, передбачені Законом України "Про судоустрій України":

- формування організаційного забезпечення адміністративних судів;

- запровадження у повному обсязі служби судових розпорядників;

- забезпечення охорони та підтримання громадського порядку у всіх судах підрозділами судової міліції;

- забезпечення судів належними приміщеннями;

- своєчасної і якісної підготовки проектів законодавчих та нормативних актів, спрямованих на поліпшення організаційного забезпечення діяльності судів.

Подальша невизначеність у державі перспектив та етапів проведення судової реформи у вигляді цілісної системи законодавчих та нормативно-правових актів, які б грунтувалися на економічно обгрунтованих розрахунках, фактично створила умови для перетворення Державної програми організаційного забезпечення діяльності судів з інструменту державного управління на відомчу декорацію розбудови судової системи.

Неефективна управлінська діяльність Державної судової адміністрації України стосовно виконання завдань Державної програми, відсутність внутрішнього контролю за повним і своєчасним її впровадженням перешкодили вирішенню найгостріших проблем організаційного забезпечення діяльності судів, а також матеріального та соціального забезпечення суддів і працівників судів.

Як зазначив у своєму виступі на засіданні Колегії Голова Рахункової палати В. К. Симоненко, наслідками невиконання Державної програми організаційного забезпечення діяльності суддів на 2003-2005 роки є незабезпеченість незалежності судової влади, а також хронічна відсутність належного захисту конституційних прав і свобод громадян, що стосуються їх судового захисту та правової допомоги.

В результаті, стримується організаційне становлення і розвиток нових суб'єктів судової системи, передбачених Законом України "Про судоустрій України - Апеляційного суду України, системи адміністративних судів та судів присяжних.

Враховуючи важливість цього питання та у зв'язку із завершенням терміну дії Державної програми забезпечення діяльності суддів у 2005 році, Колегія Рахункової палати запропонувала розробити та затвердити Верховною Радою України нову програму розвитку у цьому напрямку як національну.
По материалам пресс-службы Счетной палаты Украины.

Читайте також