Украина и Нидерланды заключат Меморандум о сотрудничестве в энергетической сфере

09.03.2006, 11:39

Об этом было достигнуто соглашение во время встречи министра иностранных дел Украины Бориса Тарасюка с первым вице-премьер-министром Нидерландов Герритом Залмом. (укр.)

Зустріч відбулася у рамках офіційного візиту Бориса Тарасюка до Нідерландів 8 березня ц. р.

Сторони погодились активізувати роботу над проектом Меморандуму і відзначили пріоритетність співробітництва, зокрема у сфері енергозбереження та використання відновлювальних джерел енергії. Г. Залм підтвердив зацікавленість нідерландських компаній в участі у проектах по розробці газових родовищ та видобутку газу в Україні.

У ході бесіди Б. Тарасюк поінформував Г. Залма про внутрішньополітичну ситуацію в нашій державі напередодні парламентських виборів 26 березня ц. р., а також про кроки української влади, спрямовані на створення сприятливого середовища для іноземних інвесторів.

Під час переговорів було обговорено підготовку візиту Президента України Віктора Ющенка до Королівства Нідерландів у червні 2006 року та наголошено, зокрема, на важливості його зустріч з представниками нідерландської бізнес-еліти.

Г. Залм із задоволенням відзначив збільшення обсягів українсько-нідерландської торгівлі товарами та послугами у 2005 році, які перевищили $1 мільярд.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також

Читайте также