Почти каждый десятый выпускник примет участие во внешнем независимом тестировании

10.04.2006, 12:05

13 и 20 мая 2006 года 40 тысяч украинских школьников примут участие в апробации внешнего независимого тестирования выпускников общеобразовательных учреждений Украины. (укр.)

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко під час засідання Міжвідомчої робочої групи з питань запровадження зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти.

В'ячеслав Кириленко зазначив, що учні беруть участь у тестуванні добровільно. "Результати зовнішнього оцінювання за бажанням випускника зараховуються як підсумкова державна атестація чи вступне випробовування до вищого навчального закладу, - наголосив Віце-прем'єр. - У разі, якщо результати тестування не задовольняють випускника, він може відмовитися від них та складати випускні та вступні іспити на загальних підставах".

За словами віце-прем'єра, "тестування буде проводитися із двох предметів: українська мова та на вибір учня математика чи історія".

Тестування випускників проходитиме в Українському центрі оцінювання якості освіти і дев'яти його регіональних підрозділах. Всього в тестуванні візьме участь 40 тисяч випускників (у кожній області за квотами, що пропорційні кількості випускників в областях).
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також