В Киевской области появился "Родной дом"

26.04.2006, 13:24

ДП "Газ-тепло реализует программу по энергосбережению "Родной дом" в Киевской области. (укр.)

У м. Ірпінь Київської області реалізується пілотний проект із впровадження програми з енергозбереження "Рідний дім". У координаційному центрі ДП "Газ-тепло" зареєстровано понад 750 бажаючих встановити індивідуальні системи опалення.

Більшість котелень міста (а їх тут 42) були побудовані у 70-80-х роках минулого століття. Ірпінь має так званий хутірний тип забудови, тому десятки кілометрів теплотрас міста вимагають негайної реконструкції.

Наприклад, у районі вулиць Михайлівської, Озерної, Громадянської склалася катастрофічна ситуація. Будинки опалюються від котельні, яка знаходиться більше ніж за три кілометри від міста. Тому реалізація програми з енергозбереження "Рідний дім" знайшла підтримку більшості мешканців Ірпеня.

Днями рішенням міськвиконкому в Ірпені створена комісія з відключення квартир від централізованого опалення та визначені райони міста, в яких вирішення ситуації з опаленням квартир є першочерговою. Уже до кінця 2006 року ДП "Газ-тепло" за підтримки міської влади планує вирішити проблему з опаленням у кризових будинках на вулицях Озерній, Маяковського і Громадянській, а в районі вулиці Михайлівської побудувати нову котельню.

Програма "Рідний дім" передбачає децентралізацію теплопостачання, встановлення систем індивідуального опалення у квартирах багатоповерхових будинків та заміну застарілого опалювального обладнання у приватних будинках на умовах відтермінування платежів на 5 років. Програма фінансується НАК "Нафтогаз України".
По материалам пресс-центра ДП "Газ-тепло".

Читайте також