Аналитики банка WestLB AG высоко оценивают привлекательность еврооблигаций НАК "Нафтогаз Украины"

29.05.2006, 11:50

25 мая банк банк WestLB AG (Германия) обнародовал аналитический обзор относительно Национальной акционерной компании "Нафтогаз Украины" под заглавием "Нафтогаз Украины": когда лучший рейтинг является одним из самых дешевых". (укр.)

Аналітики WestLB вважають, що єврооблігації компанії є вкрай привабливими для придбання: "Ми думаємо, що облігації компанії наразі є дешевими, - і водночас з'являється все більше й більше ознак того, що уряд України надаватиме підтримку діяльності компанії (шляхом запровадження регуляторних заходів з підвищення внутрішніх цін на газ та тарифів на транзит)."

У аналітичному огляді зазначено, що після підвищення корпоративного рейтингу НАК "Нафтогаз України" міжнародним агентством Moody's до Ва3 (це на одну позначку вище ніж суверенний рейтинг країни - В1) облігації компанії торгуються на позиції 95.66/97.66, L+374, що майже на 200 базових пунктів вище суверенного рейтингу України. Аналітики зазначають, що хоч в короткотерміновий період компанія може мати деякі розриви ліквідності, у довготерміновій перспективі вона буде генерувати достатньо прибутків, оскільки залишається державним монополістом з транспортування газу. "Діяльність компанії забезпечує 10,5% від внутрішнього валового продукту. Тому вона має повну підтримку держави", - зазначено в аналітичному огляді.

Оцінивши фактори, що сприятливо впливають на кредитний статус компанії, аналітики WestLB AG рекомендують брати "довгу позицію" по єврооблігаціях "Нафтогазу України" - компанії, що контролює 60% транзиту газу до Європи і має найкращий кредитний рейтинг серед українських компаній.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також

Читайте также