Стартует благотворительный аукцион работ украинского художника Юрия Химича

31.05.2006, 12:07

1 июня, в Международный день защиты детей, стартует благотворительная акция "Открытый благотворительный аукцион работ украинского художника Юрия Химича". (укр.)

33 роботи Юрія Химича (1928-2003) - видатного майстра архітектурного пейзажу ХХ століття - будуть продані на відкритому аукціоні 8 червня.

Це перший такий аукціон в Україні: вперше твори відомого художника передані його сином на спеціально організований благодійний аукціон. Мета аукціону - збір коштів на придбання життєво важливих медичних апаратів √ інфузоматів - для українських дитячих онколікарень, яких там надзвичайно бракує.

До участі в аукціоні будуть запрошені колекціонери живопису, меценати й публічні персони. Познайомитися з творами можна на передаукціонній виставці, що триватиме від відкриття виставки 1 червня до дня аукціону - 8 червня.

На аукціоні представлені роботи різних періодів творчості Химича: від акварелей 1950-х років до знакових робіт останніх років життя художника. Стартова вартість творів - від 350 до 1700 у. о. Лоти аукціону: http://users.iptelecom.net.ua/~leo_oleg/.

1 червня, 15.00 - прес-конференція організаторів аукціону, водночас відкриття передаукціонної виставки картин Юрія Химича. Адреса: Виставкова зала "Хлібня" Софії Київської (ул. Володимирська, 24, (Софіївська площа). 8 червня, 19.00 - аукціон.
По материалам сайта http://donor.org.ua.

Читайте також