Правительство создало Государственную корпорацию "Укрэнергомаш"

01.06.2006, 12:24

Распоряжением Кабинета Министров Украины создана Государственная корпорация "Укрэнергомаш" с включением в ее состав в установленном порядке государственных предприятий - завода "Электротяжмаш" (м. Харьков), "Харьковского электромеханического завода", "Харьковского государственного приборостроительного завода имени Т. Г. Шевченко". (укр.)

Корпорацію віднесено до сфери управління Мінпромполітики. Міністерству також передано функції управління державними корпоративними правами ВАТ "Турбоатом" .

Засновником Корпорації виступає Кабінет Міністрів України, який визначає перелік та порядок делегування повноважень централізованого регулювання діяльності кожного з підприємств-учасників органу управління Корпорації та перелік майна, що передається підприємствами-учасниками у господарське відання Корпорації.

Створення Корпорації дозволить на державному рівні провести реформування енергетичного машинобудування, забезпечити можливість вкладати кошти від прибутку в нові проекти. Окрім того це дасть змогу вітчизняній енергомашинобудівній промисловості збільшити обсяги виробництва продукції та зміцнити свої позиції на світовому ринку, ефективно провести технічне переозброєння енергомашинобудівного комплексу, що позитивно вплине на розвиток економіки України в цілому.

Участь українських підприємств енергетичного машинобудування у міжнародних тендерах передбачає комплектну поставку енергетичного устаткування "під ключ", яке виготовляється не одним, а цілим рядом підприємств. Саме тому утворення Корпорації, до складу якої увійдуть зацікавлені підприємства, дозволить виконувати такі міжнародні контракти та забезпечить збільшення обсягів поставок продукції на зовнішні ринки.

У місячний строк Мінпромполітики за погодженням з Антимонопольним комітетом та іншими заінтересованими центральними органами виконавчої влади мають підготувати проект Статуту Державної корпорації "Укренергомаш" з дотриманням вимог законодавства з питань захисту економічної конкуренції і подати його на розгляд Кабінету Міністрів України.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також