ДК "Укргазвыдобування" вводит в эксплуатацию новые скважины

16.06.2006, 10:48

ДК "Укргазвыдобування" разрабатывает новые пласты природного газа на глубине 5-6 км на Харьковщине. (укр.)

Зокрема, на Березівському газоконденсатному родовищі (ГКР) завершено буріння свердловини © 200 глибиною 5860 м. Вартість бурових робіт - 30 млн. грн.

Нині ДК "Укргазвидобування" здійснює облаштування нової високодебітної свердловини, яку планується ввести в промислову експлуатацію наприкінці червня. Її дебіт становить 300 тис. куб. м природного газу на добу. За прогнозами нова свердловина до кінця поточного року має дати близько 20 млн. куб. м газу.

Паралельно на Березівському ГКР продовжуються розвідувальні роботи. На черзі буріння двох розвідувальних свердловин з проектними глибинами 6200 і 6250 м.

На Коломацькому газоконденсатному родовищі газопромислове управління "Харківгазвидобування" ввело в промислову експлуатацію нову газову свердловину © 52, яка за запасами блакитного палива на сьогодні є найбільш потужною на цьому родовищі. За прогнозами фахівців до кінця нинішнього року нова свердловина має дати близько 35 млн. куб. м газу.

В південній частині Коломацького родовища, де за прогнозами на глибині 5450-5490 м є продуктивні поклади газу, зараз ведуться сейсморозвідувальні роботи. Буриться нова свердловина © 31, проектна глибина якої 5650 м. Фахівці очікують отримати досить суттєвий приплив промислового газу.

Березівське ГКР знаходиться на території Краснокутського нафтогазопромислу ГПУ "Харківгазвидобування" (Харківська обл., Краснокутський районі, село Колонтаївка). Його дослідно-промислову експлуатацію розпочато у 1982 році.

Коломацьке ГКР відкрите наприкінці минулого століття на території Валківського р-ну Харківської області. Його дослідно-промислову експлуатацію розпочато у 1999 році. Нині в експлуатації три свердловини, включаючи нову © 52.
По материалам пресс-службы ДК "Укргазвыдобування".

Читайте також