Укрэксимбанк улучшает условия кредитов на жилье

21.06.2006, 11:25

В связи с принятием стратегического решения о развитии розничного бизнеса ОАО "Укрэксимбанк" начал существенно улучшать условия кредитования физических лиц. (укр.)

Одним із перших кроків стало покращання умов житлового (іпотечного) кредитування.

Мінімальна процентна ставка для іпотечних кредитів зменшена банком з 18% до 16% річних у гривні, з 12,5% до 11,5% у доларах США та з 12,5% до 11% в євро. "Зручність житлових кредитів від Укрексімбанку полягає в тому, що лише наш банк пропонує клієнтам обрати плаваючу або фіксовану ставку кредита, - зазначив Володимир Гіріс, член Правління ВАТ "Укрексімбанк". - Плаваюча ставка змінюється раз на рік, та можливе її зменшення в період дії кредитного договору. А фіксована ставка залишається незмінною протягом 5 років дії договору".

Строки кредитування на придбання житла збільшені Укрексімбанком з 15 до 21 року. Водночас, мінімальний розмір авансового внеску (первинний внесок) на придбання житла чи інвестування в житлове будівництво зменшений з 30% до 15% від вартості житла.

Банк установив єдину комісію в розмірі 1% від суми кредиту, яка сплачується лише один раз при укладенні кредитного договору. "Принциповим є те, що Укрексімбанк запропонував прозорі та зрозумілі умови житлових кредитів. Вони не містять прихованих комісій та інших додаткових платежів, які призводять до значного подорожчання кредиту", - підкреслює Володимир Гіріс.

За словами члена Правління, Укрексімбанк як державний банк намагається розширити можливості клієнтів для придбання житла та покращання житлових умов для молодих спеціалістів, які мають стабільний дохід. "Тепер позичальники зможуть планувати свої житлові витрати на більш тривалий період та придбавати житло при незначних накопиченнях, - зазначив Володимир Гіріс. - Позичальники також мають можливість здійснювати та контролювати кредитні платежі за допомогою системи інтрнет-банкінгу "Фінансовий портал".

Як повідомив банкір, до кінця 2006 року Укрексімбанк планує збільшити як мінімум вдвічі портфель кредитів, виданих фізичним особам.

ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" - це відкрите акціонерне товариство, 100% акцій якого належить державі в особі Кабінету Міністрів. Структура Банку складається з Головного банку, 29 філій та 64 безбалансових відділень, що охоплює практично всю територію України. Від дня заснування Банк незмінно входить до групи найбільших системних банків України, має найрозгалуженішу в Україні мережу банків - кореспондентів, яку становлять понад 800 банківських установ у різних країнах світу.
По материалам пресс-центра ОАО "Укрэксимбанк".

Читайте також