Авиакомпания МАУ открывает новый рейс Львов-Барселона-Львов

22.06.2006, 17:32

22 июня 2006 года авиакомпания "Международные Авиалинии Украины" открывает прямой рейс сообщения Львов-Барселона-Львов. (укр.)

Він стане першим регулярним безпосадковим перльотом, який виконуватиметься між західною столицею України - Львовом та адміністративним центром автономної області Каталонія Королівства Іспанії - Барселоною.

Рейс Львів-Барселона-Львів PS 997/PS 998 виконуватиметься щочетверга на літаку Боїнг-737 авіакомпанії МАУ за двома класами обслуговування - бізнес та економічний. Час у польоті - 3 години. Цей рейс виконуватиметься за таким розкладом (час місцевий): Львів-Барселона - 15:55 - 18:00; Барселона-Львів - 19:00 - 22:55.

Зараз МАУ виконує чотири прямі рейси на тиждень з Київа до Мадриду по вівторках, четвергах, суботах та неділях, а також - два рейси на тиждень - з Київа до Барселони по середах та суботах.

Освоєння маршруту Київ-Барселона авіакомпанія МАУ розпочала у 1994 році і протягом року вийшла на дві планові частоти на тиждень. Взимку 2003 року МАУ з'єднала прямим повітряним мостом столицю України - Київ з столицею Королівства Іспанії - Мадридом, збільшивши протягом двох років кількість рейсів з трьох до чотирьох на тиждень.

За словами президента МАУ Юрія Мірошникова, відкриття прямого повітряного сполучення між "західною брамою України" - Львовом та Барселоною забезпечить мешканцям західного регіону України можливість швидко та зручно дістатися цього найбільшого туристичного центру Іспанії.

"Ми прогнозуємо завоювання популярності нового повітряного напрямку у представників численної української громади, яка мешкає та працює в північно-східній частині Іспанії, а також у їхніх родичів та близьких, яким ми спрощуємо шлях назустріч одне одному, - наголосив Юрій Мірошников. Ми також переконані, що інтенсифікація пасажиропотоку між Україною та Іспанією сприятиме подальшому розширенню та зміцненню контактів між нашими державами в рамках загальної стратегії євроінтеграції України".

Барселона є адміністративним центром автономної області Каталонія. Населення міста - близько 1,7 млн. мешканців.

За даними МВС Королівства Іспанії, на сьогодні в країні мешкають понад 1 млн. незаконних імігрантів. Останнім часом, не дивлячись на суттєве ужорсточення іспанського законодавства щодо іноземної присутності в країні, продовжує чисельно збільшуватися українська громада - в першу чергу за рахунок "трудових" імігрантів, і вже нараховує, за оцінками іспанської сторони, понад 104 тисяч осіб, половина з яких має легальний статус. Близько 20% від загальної кількості українців, які мешкають в Іспанії, живуть і працюють у центральній частині Іспанії (місто та провінція - Мадрид). В автономній області Каталонія та її столиці Барселоні скупчені 34% іспанських українців. Водночас є суттєві розбіжності в оцінці кількісної присутності українських громадян в Іспанії. Так, за даними американських компаній по переказу грошей з Іспанії в Україну, зараз в Іспанії нараховується близько півмільйона наших співвітчизників.

В Іспанії діють 10 громадських об'єднань українців, які нараховують близько 13 тисяч наших співгромадян. У Барселоні (в Каталонії) знаходиться одне з найбільших об'єднань - Український культурний центр. Середній заробіток українця в Іспанії становить близько 700 євро на місяць. Максимальний (до 1200 євро) українці отримують на сезонних сільськогосподарських роботах та на будівництві.

Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" - один із лідерів ринку міжнародних авіаперевезень України. Заснована в 1992 р., МАУ стала однією з перших українських авіакомпаній із залученням іноземного капіталу. МАУ також є першою авіакомпанією на території СНД, яка почала експлуатацію літаків Боїнг -737. Парк авіакомпанії складається із 12-ти сучасних авіалайнерів Боїнг різних модифікацій. Сьогодні авіакомпанія виконує регулярні польоти до Лондона, Парижа, Амстердама, Брюсселя, Берліна, Франкфурта, Дюссельдорфа, Відня, Цюриха, Рима, Мадрида, Мілана, Барселони, Лісабону, Гельсінки, Кувейта та Дубаї. Базовим аеропортом МАУ є міжнародний аеропорт Київа "Бориспіль" (КВР). Акціонери МАУ: Фонд державного майна України - 61,6%, Austrian Airlines - 22,5%, компанія Aer Cap - 6% і Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР)- 9,9%.
По материалам пресс-релиза авиакомпании "Международные Авиалинии Украины".

Читайте також