Представители "Укртрансгаз" приняли участие во Всемирном Газовом Конгрессе

22.06.2006, 13:20

Представители ДК "Укртрансгаз" в составе делегации НАК "Нафтогаз Украины" принял участие в работе 23-го Всемирного Газового Конгресса и Международной газовой выставке "WGC-2006", которые проходили 5-9 июня 2006 года в г. Амстердам (Королевство Нидерланды). (укр.)

На Конгресі були презентовані результати досліджень та проведені дискусії з широкого спектру тем. Зокрема, розглядались питання впливу енергії на навколишнє середовище та суспільство, а також технічні аспекти видобування, зберігання, транспортування, дистрибуції та споживання енергоносіїв. Програма Конгресу складалася з пленарних засідань, які було розділено на ключові доповіді і круглі столи зі стратегічних питань, та з секційних засідань, які проводили відповідні робочі і програмні комітети МГС.

На засіданнях робочих комітетів представники ДК "Укртрансгаз" продемонструвати можливості газотранспортної системи України. Від ДК "Укртрансгаз" на секційних засіданнях було представлено 3 стендові доповіді :

1. "Оцінка залишкового ресурсу газопроводів на основі даних внутрішньотрубної діагностики", автори М. Беккер, В. Розгонюк;

2. "Використання стиснутого природного газу як моторного палива в Україні. Перспективи і проблеми", автори І. Орлов, В. Козак;

3. "Газотранспортна система України: сучасний стан і пріоритети сталого розвитку", автори О. Семенов, С. Михайлов.

За кількістю поданих і зроблених доповідей Україна зайняла 12 місце серед 45 країн, представники яких виступали на Конгресі. Це свідчить про високу кваліфікацію вітчизняних фахівців газової галузі. Всього в Конгресі взяло участь близько 5 тисяч чоловік.

На Міжнародній газовій виставці Україну представляв стенд НАК "Нафтогаз України", на якому працювали також представники ДК "Укртрансгаз". В ході зустрічей представникам іноземних компаній надавались проспекти ДК "Укртрансгаз" та презентаційні матеріали по інвестиційних проектах. В роботі міжнародної виставки взяли участь близько 15 тисяч учасників з 80 країн світу.

Світовий Газовий Конгрес є найбільш значимим науково-технічним заходом газової промисловості світу, в якому традиційно беруть участь топ-менеджери нафтогазового бізнесу, фінансових структур, високопоставлені урядовці, представники міжнародних енергетичних організацій, провідні фахівці газової, нафтової та суміжних галузей, науковці, дослідники. Конгрес та приурочена до нього Міжнародна газові виставка організовуються кожні 3 роки Міжнародним Газовим Союзом (МГС), до складу якого входить 86 членів з 67 країн і який відзначає цього року свою 75-у річницю. В структурі МГС діють 5 робочих і 4 програмних комітетів, до складу яких входять представники країн-членів МГС. Робочі і програмні комітети проводять власні дослідження і підготовку аналітичних матеріалів з визначених проблемних питань газової промисловості, а також здійснюють основні організаційні заходи з підготовки чергових конгресів. Фахівці газової промисловості України традиційно беруть участь в газових конгресах під егідою МГС, членом якого з 1995 року була Українська нафтогазова академія (УНГА), а з 2006 року є НАК "Нафтогаз України". Фахівці ДК "Укртрансгаз" брали участь в конгресах в 2000 році в м. Ніцца (Франція), де було представлено комплексний стенд НАК "Нафтогаз України" за участю ДК "Укртрансгаз" та в 2003 році в м. Токіо (Японія), де було представлено 3 стендові доповіді в рамках Технологічного форуму.
По материалам пресс-релиза ДК "Укртрансгаз".

Читайте також