Проминвестбанк подвел итоги конкурса инновационных проектов

29.06.2006, 14:14

В течение всех лет независимости Украины Проминвестбанк активно развивает инновационное кредитование отечественной экономики. (укр.)

Кредитні вкладення Промінвестбанку в економіку за цей період перевищили $50 млрд., з яких більше ніж 40% мають інвестиційний характер. Практично всі великі інвестиційні проекти незалежної України, від літаків, поїздів, електростанцій та доменних печей до сучасних медичних закладів та нових ліків, були здійснені за фінансової підтримки Промінвестбанку.

Промінвестбанк постійно проводить конкурси інвестиційних проектів серед підприємців та науковців. Логічним продовженням реалізації стратегічної лінії Промінвестбанку, спрямованої на розвиток інноваційної діяльності в Україні, став і нинішній конкурс інноваційних наукоємних проектів. Вони мають велике науково-практичне значення, стимулюючи науково-технічний прогрес та розвиток вітчизняного виробництва. На цей конкурс, проведений Промінвестбанком спільно з Національною Академією наук України, надійшло понад тридцять проектів у багатьох галузях науки та техніки з різних регіонів України.

Експертна комісія у складі досвідчених фахівців Промінвестбанку та НАНУ відібрали шість найкращих проектів для нагородження. Серед переможців:

- проект створення компактних установок для очищення питної води Інституту колоїдної хімії та хімії води. Реалізація цього проекту дасть змогу забезпечити населення України якісною питною водою, покращити екологічну та епідеміологічну безпеку цілих регіонів;

- проект Інституту біології клітини допоможе виготовляти в достатньому обсязі вітчизняну вакцину від вірусу гепатиту В, що допоможе подолати цю небезпечну хворобу;

- проект севастопольських вчених з Інституту біології південних морів щодо отримання біологічно активних речовин з морських організмів стане вагомим підґрунтям для розширення сировинної бази фармацевтичної та харчової промисловості;

- високотехнологічні проекти створення мініатюрного надчутливого оптоволоконного спектрометру та комплексних пристроїв передпускового підігріву малолітражних дизельних двигунів.

Належна увага була приділена і агропроектам. Так, третє місце посів проект науковців з Національного дендрологічного парку "Софіївка", які запропонували нову технологію вирощування фундука зі 100-відсотковою схожістю насіння. Їх наукова розробка дасть можливість вирощувати власні горіхи фундука, а не імпортувати їх щороку на $4,5-5,5 млн.

Промінвестбанк - Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк, створений у серпні 1992 року. На 01.06.2006 активи банку становили 15 млрд. грн., кредитний портфель - 12,9 млрд. грн.
По материалам пресс-релиза Проминвестбанка.

Читайте також