В НАК "Нафтогаз Украины" состоялось совещание по вопросам погашения задолженности за газ

05.06.2006, 10:50

1 июня в НАК "Нафтогаз Украины" состоялось рабочее совещание, посвященное вопросам погашения задолженности за природный газ. (укр.)

У нараді під головуванням заступника голови правління компанії Андрія Стасевського взяли участь фахівці НАК "Нафтогаз України", її дочірніх підприємств, а також понад 70 представників від підприємства з газопостачання та газифікації з усіх регіонів України.

Центральним питанням наради стало опрацювання процедури розрахунків по заборгованості підприємств ПЕК. Заборгованість, що накопичувалась протягом минулих років, виникла через невідповідність між цінами на газ та чинними на той час тарифами на постачання теплової енергії, послуг з водопостачання та водовідведення, затверджених для населення.

Статтею 116 Закону України "Про державний бюджет України на 2006 рік" та Постановою Кабінету Міністрів України від 22 травня 2006 року ?705 визначено порядок перерахування субвенції з державного бюджету для погашення цієї заборгованості. Завдяки цьому підприємства з газопостачання та газифікації отримали можливість розрахуватися з боргами перед НАК "Нафтогаз України" за рахунок коштів субвенції. "Порядок, затверджений Постановою, дає змогу підприємствам ТКЕ погасити заборгованість минулих періодів, - повідомив заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Стасевський, звертаючись до учасників наради. - Ми ставимо перед собою задачу максимально скоротити цю стару заборгованість. Виконання взаємних розрахунків відповідно до Постанови ?705 дозволить значно покращити фінансовий стан наших підприємств і при цьому не потребує додаткових бюджетних затрат. НАК "Нафтогаз України" надасть облгазам підтримку та допомогу в проведенні такої роботи".

В ході наради учасники отримали вичерпну інформацію щодо процедури підтвердження заборгованості, складання актів та проведення взаємних розрахунків. Співробітники Департаменту по роботі з дебіторською та кредиторською заборгованістю НАК "Нафтогаз України" відповіли на запитання представників підприємств з газопостачання та газифікації та надали їм необхідні консультації.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також