"Укргазвыдобування" и "Шелл" подписали широкомасштабный договор о совместной разведке нефти и газа в Украине

08.06.2006, 17:45

ДК "Укргазвыдобування" НАК "Нафтогаз Украины" и компания "Шелл Эксплорейшн энд Продакшн" ("Шелл") во время специальной церемонии при участии Президента Украины Виктора Ющенко подписали широкомасштабный Договор о совместной деятельности по разведке запасов нефти и газа. (укр.)

На церемонії підписання договору були присутні заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Богдан Клюк, генеральний директор ДК "Укргазвидобування" Ілля Рибчич, голова концерну "Роял Датч Шелл" Ярун ван дер Вієр та віце-президент "Шелл Експлорейшн енд Продакшн Юероп" Рін Гербер.

Договір, що передбачає відповідні етапи реалізації Робочої Програми та умови проведення спільної діяльності, було підписано на церемонії, що проходила у штаб-квартирі концерну "Роял Датч Шелл" в м. Гаазі. Цей договір є наступним визначним етапом співпраці між НАК "Нафтогаз України" та компанією "Шелл" після підписання Угоди щодо проведення спільного дослідження у Дніпровсько-Донецькому басейні у травні 2005 року. Договір поширюється на площу понад 31000 кв. км. Вважається, що в цьому регіоні знаходяться потенційно значні запаси природного газу.

Відповідно до умов договору про спільну діяльність, "Шелл" здійснюватиме роботи на 8 площах у Дніпровсько-Донецькому басейні, ліцензіями на які володіє ДК "Укргазвидобування", з доступом до глибокозалягаючих потенційних колекторів (вони залягають глибше, ніж відкриті великі родовища неглибокого залягання, що зараз розробляються). "Шелл" отримає 50% частку у договорі про спільну діяльність, що поширюється на ці ліцензії (за виключенням родовищ, що знаходяться у розробці), в обмін на зобов'язання провести збір сейсмічних даних та буріння глибинних пошукових свердловин протягом трьох років. Роботу планується розпочати у червні поточного року.
По материалам пресс-центра НАК "Нафтогаз Украины".

Читайте також