Начались вступительные экзамены в высшие военные учебные заведения Украины

11.07.2006, 12:44

1400 абитуриентов сдают вступительные экзамены в высшие военные учебные заведения Украины на Яворивском полигоне Западного оперативного командования. (укр.)

На Яворівському полігоні Західного оперативного командування тривають вступні іспити кандидатів на навчання у вищих військових навчальних закладах та військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів України.

Як і торік, цього року усі бажаючі вступити до військових інститутів і університету Міністерства оборони України складають вступні іспити одній Головній відбірковій комісії.

Як повідомив голова комісії Сергій Богунов, за відгуками керівництва військових інститутів абітурієнти, які влітку 2005 року вступали до вищих військових навчальних закладів на Яворівському полігоні, за підсумками першого року навчання є найбільш підготовленими в плані освіти, порівняно з минулими наборами.

- На полігоні створені всі умови для проживання і складання вступних іспитів. У великих наметах стоять двохярусні ліжка, організоване відмінне харчування, в кожному містечку обладнані інформаційні кутки, медпункти. Для проведення самостійної підготовки та вступних іспитів розгорнуто більше сорока польових класів та аудиторій, - зазначив він.

За словами Сергія Богунова, цього року бажання навчатися у вищих військових навчальних закладах виявили 1400 абітурієнтів. Серед них є 26 дівчат, які вступають в основному до Харківського університету Повітряних Сил. Найбільший конкурс серед юнаків - до Львівського військового інституту Національного університету "Львівська політехніка". На деякі спеціальності, такі як "аеромобільні війська", "ракетні війська і артилерія", конкурс складає три кандидати на місце.

- Особливостями цьогорічної вступної кампанії є те, що на виконання рішення Міністерства оборони України до Львівського військового інституту здійснюється набір абітурієнтів як до майбутнього інституту Сухопутних військ за всіма напрямками і спеціалізаціями, - говорить заступник голови ГВК Володимир Востряков. - Ми хвилювалися щодо конкурсної ситуації у Львові, але вже сьогодні можемо сказати, що на полігон приїхали юнаки з усіх регіонів України: Криму, Одеської, Луганської, Дніпропетровської областей. Це дає можливість зробити висновок, що незалежно від того, де буде розташований інститут Сухопутних військ, молодь буде прагнути до нього вступити.

Координатор роботи військово-лікарської комісії полковник медичної служби Володимир Лівінський наголосив, що майже всі юнаки і дівчата пройшли військово-лікарську комісію. П'ять чоловік виявилися непридатними за станом здоров'я через захворювання зору і серцево-судинної системи.

На Яворівському полігоні абітурієнти складають вступні іспити до 7 вищих військових навчальних закладів Харкова, Севастополя, Житомира, Полтави, Кам'янець-Подільського та Львова.За словами начальника Львівського військового інституту Національного університету "Львівська політехніка" генерал-майора Павла Ткачука, готується відповідна документація для того, щоб з 1 вересня поточного року цей вищий військовий навчальних заклад офіційно став видовим для Сухопутних військ Збройних Сил України. Саме з початком нового навчального року у Львівському вищому військовому навчальному закладі навчатимуться курсанти і студенти за новими спеціальностями. У майбутньому видовому інституті Сухопутних військ створені нові факультети і кафедри, такі як факультет Ракетних військ і артилерії та кафедра аеромобільних військ, проведена робота щодо оновлення матеріальної бази, здійснено капітальний ремонт усієї інфраструктури.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також