За первое полугодие Укрзализныця перечислила в Госбюджет на 650 млн. грн. больше, чем в прошлом году

20.07.2006, 18:08

Сегодня, 20 июля, во время пресс-конференции генеральный директор Укрзализныци Василий Гладких подвел итоги финансово-экономической деятельности Укрзализныци за I полугодие 2006 года. (укр.)

За словами Василя Гладкіх, у цілому перше півріччя відзначилося зростанням обсягів перевезення. Так, відправлення вантажів склало понад 186 млн. тонн, що на 2,6% більше у порівнянні з показниками минулого року, а план навантаження виконаний на 101%. Обсяг ванатажообігу склав понад 1113 млрд. кілометро-тонн, що більше звіту попереднього року на 4,4%. Крім того, на 11% зріс вантажообіг транзитних перевезень, і на кінець першого півріччя поточного року він становить майже 28 млрд. тонно-кілометрів.

Також Василь Гладкіх відзначив, що з початку року Укрзалізниця значно збільшила надходження до Держбюджету, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. "Те, що на 657 млн. гривень ми збільшили надходження в бюджет, однозначно є гарним показником для держави", зазначив керівник Укрзалізниці.

Водночас Гендиректор повідомив, що недофінансування галузі з Держбюджету не дає можливості реалізувати заплановане: "Лише 25% від необхідного об'єму ми витрачаємо на закупівлю рухомого складу, модернізацію колій та електрофікацію мережі", - зазначив В. Гладкіх.

На його думку, виправити ситуацію допоможе прийняття відповідного закону. "Хотілося б, аби нарешті запрацював закон "Про залізничний транспорт", в якому чітко прописано, що весь рухомий склад закуповується за кошти державного бюджету",- сказав головний залізничник.

Крім того, Василь Гладкіх наголосив, що сьогодні залізниці України приділяють велику увагу пасажирському сервісу та вагонобудуванню. Гендиректор повідомив, що найближчим часом пасажири зможуть відчути комфортабельність сучасних пасажирських вагонів, які випускаються на Крюківському вагонобудівному заводі.

"Вперше у 2006 році буде закуплено 100 вагонів, які відповідають вимогам наших пасажирів. А у наступному році на замовлення Укрзалізниці Крюківський вагонобудівний завод випустить 128 вагонів "Україна-2", - повідомив Василь Гладкіх
По материалам пресс-релиза Укрзализныци.

Читайте також