Парламент ратифицировал Конвенцию Совета Европы о борьбе с терроризмом

31.07.2006, 18:42

Верховная Рада Украины ратифицировала Конвенцию Совета Европы о борьбе с терроризмом. (укр.)

Конвенцію Ради Європи про запобігання тероризму (реєстр. N0024), підписану від імені України 16 травня 2005 року у м. Варшаві, народні депутати ратифікували з такими заявами і застереженнями:

- до пункту 2 статті 18 Конвенції:

"Україна не видаватиме іншій державі громадян України.

Для цілей цієї Конвенції громадянином України вважається будь-яка особа, яка відповідно до законів України на час прийняття рішення про видачу є громадянином України";

- до пункту 2 статті 19 Конвенції:

"У разі одержання запиту про видачу правопорушника від Сторони цієї Конвенції, з якою немає договору про видачу правопорушників, Україна вважатиме цю Конвенцію правовою підставою для видачі правопорушників стосовно злочинів, викладених у статтях 5 7 та 9 цієї Конвенції";

- до статті 22 Конвенції:

"Відповідно до пункту 4 статті 22 Конвенції Україна залишає за собою право не бути зобов'язаною умовами, встановленими відповідно до пункту 2 цієї статті Стороною, яка надає інформацію, якщо вона попередньо не отримає повідомлення про характер інформації, що буде надана, та не дасть згоду на передачу такої інформації".

Закон про ратифікацію Конвенції набирає чинності з моменту вступу в дію Закону України "Про внесення змін до статті 258 Кримінального кодексу України".
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также