В Украине пройдет Второй международный фестиваль современного британского образования

14.08.2006, 14:40

17-20 августа Британский Совет совместно с компанией ТНК-ВР Украина проведет в Ялте и Киеве Второй международный фестиваль современного британского образования. (укр.)

Організатори цього унікального дійства ставлять перед собою завдання привернути увагу громадян України до освітніх можливостей у Сполученому Королівстві, надати їм якомога більше інформації та унікальних можливостей безпосереднього спілкування з представниками британської індустрії освіти.

Проведення Фестивалю активно підтримали Міністерство освіти і науки Автономної Республіки Крим, Міністерство курортів та туризму Автономної Республіки Крим та міська влада Ялти.

До Фестивалю буде залучено аудиторію, яка цілеспрямовано цікавиться навчанням у Сполученому Королівстві. З іншого боку, Фестиваль дасть можливість британським закладам познайомитись із потенційними партнерами в Україні. Ми сподіваємося, що в Україні Фестивалем зацікавляться працівники бізнесових компаній, особливо ті, які відповідають за прийняття рішень у галузі професійного вдосконалення для свого персоналу; провідні українські школи, вищі навчальні заклади, а також міжнародні навчальні заклади різних рівнів, які працюють в Україні.

Протягом усіх днів фестивалю триватимуть оригінальні освітні презентації учасників, методичні семінари для викладачів англійської мови, професійна презентація для освітніх і туристичних агенцій. Також буде проведено спеціальні заходи для ділової громади: презентації навчальних курсів МВА британських бізнес-шкіл, навчальних курсів ділової англійської мови.

Для участі у фестивалі зареєструвалось 15 навчальних закладів зі Сполученого Королівства. Серед них престижні приватні школи, які мають багатовікові традиції виховання та різнобічної освіти дітей, мовні заклади, в яких навчається понад 700 тисяч осіб на рік з усього світу. Представники 2 державних університетів, зокрема Університету Сіті Лондона та Університету Уорика, із задоволенням запропонують можливості отримання визнаної в усьому світі вищої та післядипломної освіти в галузі бізнесу, міжнародної економіки, міжнародного права, маркетингу, електронного бізнесу, екології та багатьох інших.

Британські університети планують запровадити програму видачі взаємно визнаваних дипломів спільно із українськими вищими навчальними закладами, що має непересічне значення у контексті реалізації Болонського процесу.

У рамках Фестивалю відбудеться круглий стіл "Розвиток туристичного бізнесу", в якому візьмуть участь туристичні компанії Криму і британські коледжі, котрі пропонують навчальні курси з туризму, сервісу, готельного бізнесу.

На Фестивалі також будуть представлені українські освітні й туристичні агенції, які співпрацюють із британськими партнерами.

Будуть організовані конкурси та вікторини, в яких розігруватимуться стипендії на навчання у Британїї та цінні призи від Британської Ради. 17 і 18 серпня відбудуться вечори сучасної британської анімації, на яких Британська Рада представить найкращі зразки робіт аніматорів Сполученого Королівства як для дітей, так і для дорослих.

У Ялті Фестиваль триватиме 17-19 серпня на базі готельного комплексу "Ялта-Інтурист". Урочисте відкриття відбудеться 17 серпня о 12:00. У Києві Фестиваль триватиме 20 серпня у приміщенні Виставкового центру Торгово-промислової палати України.

Прес-конференція, присвячена Фестивалю, відбудеться у Ялті 16 серпня о 12:00 у приміщенні кінозалу готельного комплексу "Ялта-Інтурист". У Києві представники ЗМІ зможуть поспілкуватися з організаторами та учасниками Фестивалю на його відкритті о 12:00 20 серпня у приміщенні Виставкового центру Торгово-промислової палати України.
По материалам пресс-релиза Британского Совета в Украине.

Читайте також