В Молдову уже отправлено более тысячи вагонов

12.09.2006, 15:40

После возобновления железнодорожного сообщения через станцию Кучурган в Молдову уже отправлено более тысячи вагонов. (укр.)

Про це сьогодні у Києві під час брифінгу для ЗМІ повідомив генеральний директор Укрзалізниці Володимир Козак.

"8 вересня було відправлено перший поїзд через Кучурган на Молдову, на сьогодні вже відправлено понад тисячу вагонів. Усі потяги прямують без затримок", - поінформував Володимир Козак.

Гендиректор також зазначив, що під час переговорів з молдовською стороною Укрзалізниця пішла на всі поступки і сьогодні залізничники відправляють потяги через Кучурган власними локомотивами. "Нами були проведені певні зміни в тарифній політиці, що дозволило відправляти вантажі без затримок. Завдяки цьому був задіяний наш український порт Рені", - сказав Володимир Козак.

Генеральний директор Укрзалізниці наголосив, що рух через Кучурган було відновлено перш за все завдяки зусиллям Кабінету Міністрів України, а також завдячуючи злагодженій роботі прикордонних та митних служб. "Уряд своїми діями повернув довіру і українських виробників, і партнерів із перевезення транзитних вантажів. Ми підтвердили, що Україна - це надійна транзитна держава", - зазначив Володимир Козак.

Генеральний директор Укрзалізниці висловив впевненість, що відкриття руху через перехід дозволить збільшити транзитні перевезення через станцію Кучурган, а також надасть можливість значно покращити показники роботи порту Рені.

За 8 місяців 2006 року обсяги перевезень по ст. Кучурган скоротилися на 8,9 тис. тонн або 6,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року і склали 132,7 тис. тонн. У тому числі експортні перевезення склали 55 тис. тонн (-43,3%), транзитні - 77,8 тис. тонн (+74,1%). Імпортні перевезення через ст. Кучурган не здійснювались. Найбільшу частку у перевезеннях займають транзитні - 58,6% від загальних обсягів перевезень. Це головним чином транзит нафти та нафтопродуктів (25,3%).

Обсяги перевезень по ст. Рені-порт за 8 місяців 2006 року скоротилися на 498,5 тис. тонн або 27% порівняно з аналогічним періодом минулого року і склали 1357,9 тис. тонн. У тому числі експортні перевезення склали 179,9 тис. тонн (-76,6%), транзитні - 1178 тис. тонн (+8,3%). Імпортні перевезення через ст. Рені-порт не здійснювались. Найбільшу частку у перевезеннях займають транзитні - 88% від загальних обсягів перевезень. Це головним чином транзит руди залізної та марганцевої (47%) та кам'яного вугілля (23%).
По материалам пресс-релиза Укрзализныци.

Читайте також