В Черкасах прошло выездное заседание правления Ощадбанка

13.09.2006, 11:55

На днях в Черкасах состоялось выездное расширенное заседание правления ОАО "Ощадбанк", в котором приняли участие руководители структурных подразделений и региональных правлений банка. (укр.)

На засідання було запрошено також начальника Управління Національного банку України в Черкаській області Забудського С. А.

Мета проведення розширеного засідання правління - обговорення підсумків та аналіз виконання установами ВАТ "Ощадбанк" основних показників бізнес-плану та бюджету за перше півріччя 2006 року.

У вступному слові голова правління ВАТ "Ощадбанк" Олександр Морозов наголосив, що "Ощадбанк відіграє важливу соціальну та економічну роль не тільки для свого єдиного акціонера - держави, а й для суспільства, оскільки значна частина населення України є клієнтами банку." За словами Морозова, досягнувши стабільного поліпшення фінансового стану за останні півтора року, Ощадбанк почав діяти досить упевнено задля власної успішності. Позитивні тенденції в діяльності банку підтверджуються фінансовими показниками за 2005 рік і за перше півріччя 2006 року. "Стабільна позитивна динаміка розвитку, збільшення статутного капіталу і відчутна підтримка з боку держави дають змогу Ощадбанку впевнено заявляти про його відродження на ринку банківських послуг як повноцінного універсального банку ", - заявив голова правління.

Про підсумки і перспективи роботи банку з питань розвитку філійної мережі, кредитної діяльності, розвитку роздрібного бізнесу та кадрової політики у своїх виступах говорили перший заступник голови правління Андрій Пишний, заступники голови правління Олександр Гришко, Сергій Подрезов, Анатолій Солодовнік, Василь Буряк, директор фінансово-економічного департаменту Анатолій Барсуков та інші представники топ-менеджменту банку.

Перший заступник голови правління Андрій Пишний багато уваги приділив підходам до розвитку філійної мережі та висловив впевненість у тому, що конкурентоспроможність банку значною мірою залежить від структурної досконалості мережі та вміння централізовано керувати нею. Це має забезпечити активно реалізовувала банком виважена політика оптимізації мережі установ. На його думку, потрібно також відроджувати традиції довгострокових заощаджень, залучаючи внутрішнього інвестора - населення.

"Основну мережу банківських установ на Черкащині формує Ощадбанк", - підкреслив начальник Управління Національного банку України в Черкаській області Сергій Забудський. В області працює 51 банківська філія, 21 з них - ощадбанківська; з числа 680 діючих ТВБВ - відповідно 443.

Аналізуючи питання організації та розвитку роздрібного бізнесу, заступник голови правління Олександр Гришко наголосив, що останнім часом якість кредитного портфеля значно покращилась завдяки стрімкому зростанню обсягів кредитування за стандартизованими кредитними продуктами. Водночас нашою метою є істотне збільшення частки на ринку кредитування фізичних осіб.

На завершення голова правління наголосив, що такий значний фінансовий успіх, безумовно, є результатом стратегічного планування. "Ніщо не може замінити дії, підкріпленої добре продуманою стратегією", - підкреслив Олександр Морозов.

За результатами фінансової діяльності за січень-червень 2006 року Ощадбанком забезпечено значне збільшення прибутку, обсяг якого становив 81 млн. грн. Це в 62 рази більше, ніж за відповідний період минулого року.

Операційний дохід становив 439 млн. грн., що на 123 млн. грн. (на 38,8%) більше проти аналогічного періоду 2005 року. Прибуток від операцій склав 91 млн. грн.

Банк є достатньо капіталізованим. Обсяг регулятивного капіталу банку на 1 липня 2006 р. досягнув 798 млн. грн., а рівень його адекватності - 17,2%.

Протягом звітного періоду банк продовжував нарощувати чисті активи, сумарний обсяг яких на 1 липня 2006 року становив 9,5 млрд. грн. Обсяг дохідних активів досягнув 7,3 млрд. грн., або 77% чистих активів.

Обсяг кредитного портфеля за підсумками першого півріччя становив 4,4 млрд. грн. і збільшився з початку року на 1,8 млрд. грн. Враховуючи нагальні потреби населення у кредитній підтримці та соціальне значення цього питання, керівництвом банку одним із пріоритетних напрямів діяльності визначено кредитування населення. Станом на 1 липня п.р. загальний обсяг кредитів, наданих фізичним особам, збільшився на 43%, або на 555 млн. грн., і становив 1,9 млрд. грн.

Банк активізував роботу з кредитування юридичних осіб. Обсяг кредитів, наданих суб'єктам господарювання, зріс наполовину і досяг 1,1 млрд. грн.

Одним із стратегічних напрямів діяльності Ощадбанку залишається робота з населенням. За 6 місяців п.р. кошти фізичних осіб зросли на 635 млн. грн. і на початок липня становили 6,5 млрд. грн.

Для забезпечення надійності та стабільності, а також диверсифікації ризиків третину залучених банком коштів, а саме 3,0 млрд. грн., розміщено в державні цінні папери та боргові цінні папери, що рефінансуються або емітовані Національним банком України.
По материалам пресс-службы Ощадбанка.

Читайте також

Читайте также