Парламент принял Закон "О статусе ветеранов войны, гарантиях их социальной защиты

22.09.2006, 11:50

Верховная Рада Украины приняла Закон "О статусе ветеранов войны, гарантиях их социальной защиты". (укр.)

Чинна редакція Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" надає інвалідам війни та прирівняним до них особам пільгу на позачерговий безплатний капітальний ремонт власних жилих будинків і першочерговий поточний ремонт жилих будинків і квартир. Водночас пільгою з безплатного капітального ремонту користуються інваліди війни та прирівняні до них особи, які мають власні будинки. На квартири, що знаходяться у власності зазначеної категорії осіб, ця пільга не розповсюджується.

Неврегульованість зазначеного питання порушує права значної частини інвалідів війни та викликає певну соціальну напругу. Тому розповсюдження цієї пільги на інвалідів війни та прирівняних до них осіб, які мають у своїй власності квартири, буде сприяти послабленню соціальної напруги в українському суспільстві.

Прийнятий Верховною Радою України 26 липня 2006 року закон було заветовано Президентом України. Верховна Рада України ухвалила рішення направити його на доопрацювання в Комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів для внесення на повторний розгляд.з урахуванням пропозицій і зауважень висловлених при його обговоренні. Комітет підготував законопроект (реєстр. N 1144), який набере чинності з 1 січня 2008 року.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також

Читайте также